Еротичните сънища издават творческия ви потенциал

Еротичните сънища издават творческия ви потенциал

Оказва се, че зад еротичния сън се крие голяма творческа сила, творческа енергия и мощни пориви. Някои дори твърдят, че еротичните сънища са един от изключителните феномени на човешката психика и специално на подсъзнанието.

Буйните контакти и еротични видения с много различни партньори съвсем не означават неизчерпаема похотливост и непрекъсната сексуална жажда. По скоро това доказва многостранната надареност на сънуващия и творческия заряд на неговото въображение. Честото сънуване на еротични сънища е насърчаващ признак на интелекта.

Еротичните сънища издават творческия ви потенциал

Това насочва не към тайни сладострастни блянове, а разкрива богат творчески потенциал. Продължителна и открояваща се липса на еротични сънища може да е свързано и с вкореняване на двуличие в дадена личност или с потайването на определена лъжа. Установено е, че това особено важи за политици и държавници. Това са само част от звучащите по новому важни изводи, които са направили авторитетни учени на неотдавнашен специализиран семинар в Чикаго (САЩ), възоснова на различни изследвания, в които са включени и най-модерни технически средства.

Редица изследователи в наши дни придават голямо значение на съветите на Зигмунд Фройд за творческо използване на еротичните сънища. Например Пикасо непрекъснато сънувал еротични сънища и ги претворявал в картини. Подобно и било положението и със Салвадор Дали. Чехов също често се е потапял чрез сънищата си в еротични съблазни. А на известната Анаис Нин този вид сънища са служили пряко и много резултатно за нейни пикантни романи. Експерти съветват тези сънища да се използват ефективно по-директно.

Тяхното разказване на любимите партньори спомага за емоционалната, душевна и телесна връзка между тях. Но в никакъв случай не трябва да се споделят всички еротични съновидения дори с най-близкия човек. Известният изследовател на сънищата д-р Уилям Демънт от Ню Йорк е установил, че през нощта сънуваме от 1 до 72 минути.

След заспиването сънищата обикновено са краткотрайни и стават все по-дълги към зазоряване. Д-р Демънт е установил нещо доста интересно - на хората, чийто сън е бил прекъснат, на другия ден са раздразнителни и не могат да се концентрират. За да наваксат недостига от сънища, на другата нощ сънуват повече от обикновено.

Това особено се отнася за еротичните сънища. Този учен изненадващо твърди, че който не сънува въобще, може и физически да се разболее. В обичайния живот се забелязва уравновесяване на дефицита от сънища - установено е, че хората сънуват много по-интензивно през уикенда и по врме на отпуска. Тогава хората не се подложени така силно на ежедневния стрес и своеобразното "кино в главата ни" се върти на по-високи обороти. Дори някои се оплакват, че когато са в отпуск, са претрупани от надпревара с най-различни сънища.

Чрез тях се осъществява своеобразно прочистване на психическата "шлака" и се освежава умът. В това отношение особено е полезна ролята на еротичните съновидения. Например вие сънувате, че ако сте мъж, сте в страстен сексуален акт с приятелката на своя приятел. Или пък с тази жена, която живее отсреща.

Нерядко жени сънуват еротични сънища с непознати или с еднократно случайно видяни мъже на улицата. Има дори съновидения на секс с мъже с внушителна физика, но без лице. Има жени, които стреснати се оплакват на психотерапевт, че са сънували секс дори с брат си, или пък мъже са сънували секс със сестра си. Това съвсем не значи, че те са склонни на кръвосмешение и пожелават в действителност брат си или сестра си.

Тук се немесва сложната магия на подсъзнанието. Често при еротичните сънища съблазняването започва от другия и негова е инициативата. Не са редки сънищата за изнасилване, от което се изпитва наслаждение. Изобщо като се събудите след такива сънища, дълго време сте шокиран от странните желания, които се крият в потайностите на подсъзнанието.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Ан
Ан
04.04.2014 17:48
може пък да се окаже страхотна тръпка,с братовчед ми имаме много близки отношения...много,мнооого близки,прескачат страшни искри.Какво ли ще е усещането,ако стигнем до края?
1
0
Антон
Антон
04.11.2013 12:34
Не се пише "потенциЯл", а "потенциАл". Моля, научете се да пишете грамотно преди да пускате статия:-). Иначе, като цяло - бива!
0
0
Елена
Елена
22.11.2011 16:01
Съгласна съм със статията.Не е вярно, че означават подтисната сексуалност...сънувам често еротични сънища ,а докато съм будна се радвам на ежедневни оргазми :)
0
0
Jack
Jack
26.06.2011 17:58
Потенциaл.
0
0
Елена
Елена
29.04.2011 17:49
Това не е вярно изобщо, и е индивидуално дали ще се сънуват или не.
0
1
елена
елена
09.04.2011 12:57
Да, точно така, желание за друг партньор.
0
1
ameliq
ameliq
03.01.2011 21:31
Това е лъжа. Еротичните сънища са подтисната сексуалнсот, която трябва да извършиш.
0
1