sanovnik.bg»Статии»Сънища»Вредно ли е да се спи по корем

Вредно ли е да се спи по корем

Нина НордНина Норд
Джедай
788549
Спане по корем

Много хора могат да се пренесат в царството на сънищата само ако легнат по корем, тъй като само в тази поза се чувстват достатъчно комфортно и отпуснато, за да могат да заспят.

Някои учени смятат, че е полезно да се спи по корем, ако човек страда от дискомфортни състояния на стомаха, например при подуване на стомаха. В такива случаи подобна поза облекчава неприятните усещания като газове и колики.

Дори някои доктори препоръчват на младите майки да слагат бебетата си по корем, когато имат колики, за да се успокоят. Те обаче не трябва да се оставят да заспят по коремче, защото има опасност да се задушат.

Според сексолози от Испания обаче тази поза е изключително вредна, особено за мъжете. Според тях тя се отразява много зле на либидото след време и това се отнася с равна сила както за мъжете, така и за жените.

Спане

Последните проучвания в това отношение сочат, че когато спите по корем, притискате вътрешните си органи, в това число и пикочния мехур. От това се получават неприятности, свързани със сексуалните възможности и комфорт по време на акта.

Ако имате проблеми със стойката или с гръбначния стълб, в никакъв случай не трябва да спите по корем. Същото се отнася и за онези, които искат по-дълго време да изглеждат млади.

Когато спите по корем, лицето ви се смачква по време на сън и така се образуват първо леки, а после и значително по-дълбоки бръчки. Ако спите по корем и главата ви винаги е обърната на една определена страна, не се учудвайте, ако след време на тази страна на лицето ви се появи дълбока бръчка.

Сънища

Това най-вероятно ще е бръчка около носа или устата, а близо до ъгълчето на устата от въпросната страна ще се появи малка, а след това и дълбока вертикална бръчка, която не ви е от полза.

По принцип хората, които спят по корем, обичат да командват парада във всяка жизнена ситуация, смятат психолозите. Така че ако сте от този сорт, можете да се прикриете пред новия си партньор, като се опитате да заспите по гръб.

Спящите по гръб са привърженици на така наречената кралска поза – хора, които са спокойни и сговорчиви, но знаят цената си. Тези, които спят на една страна, постоянно имат нужда от защитата на някой по-силен от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest