sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Пчели насън - какво означава?

Пчели насън - какво означава?

Пчели насън - какво означава?

Според изследователя Ханс Бидерман пчелата изпъква като обожествявано насекомо. Тя е символ на трудолюбие, царствено благородство и изконни ценности. Заради изключителните свойства на произвеждания от пчелите мед и неговото приложение митологията е отредила достойно място на тези работливи малки насекоми. Тази представа се е пренесла и в онирологията - название на науката за сънищата.

Затова в тълкуването на сънищата пчелата е положителен символ, свързан само с позитивни, жизнеутвърждаващи представи. Събирането на мед носи пари, затова пчелата се свързва с богатство. Пчелите от най-древни времена са добра поличба и това важи с пълна сила за сънищата.

Пчелите могат да присъстват в сънищата в различна роля и тълкуването на тези възможности е интересно за хората, които вярват в силата на внушенията по време на съня ни. Да се видят пчели насън означава добър късмет, хармония в живота и щастливи дни.

Тъй като за пчелите се говори винаги като за отлични работници, те символизират работата и нейните добри резултати. Който насън бъде ухапан от пчела, трябва да бъде внимателен по отношение на работата си, може да срещне неприятност или трудности. Според друго тълкуване това означава, че изгодните сделки предстоят, а за неомъжените девойки е знак, че ще се задомят за богат мъж.

Като всеки носител на добро, убийството на полезното насекомо насън вещае загуба, най-често загуба на добър приятел. Или на късмета.

Какво означава в тълкуването на сънищата присъствието на пчели в дома?

Противно на очакванията, това не е положителен знак. Домът на човека не е подходящото място за една пчела, там тя не е у дома си. Затова тълкуването гласи, че ако насън в дома на сънуващия летят пчели, враждебно настроени хора ще използват нечестни методи в негова вреда.

Пчели насън

Повечето хора в реалния си живот се страхуват от нападение на пчели заради жилото им. В духовен смисъл тези насекоми се свързват асоциативно с хората, които ни заобикалят. Затова нападението от пчели насън се тълкува като емоционален товар, създаден от най-близкото обкръжение. Може да става въпрос за социален натиск, който трябва да бъде удовлетворен, или семейни очаквания, които не са изпълнени, дори за драми на работното място, които създават психическо и емоционално напрежение и разрушават душевното благополучие.

Ако в съня си човек е преследван от пчела, това е изява на страха му от нещо, което може би ще се случи в бъдеще, но все още е неизпитано и представлява емоционален товар, потиснат на подсъзнателно ниво.

В реалността пчелите символизират общност чрез кошера си, подобна на човешкото общество, те са сложни създания на природния свят, предаващи широк спектър послания като символи, появяващи се в живота като сън. Затова не бива да бъдат пропъждани, без да се помисли над тях, защото така човек опознава себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest