sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Какви послания ти изпращат сънищата за звезди

Какви послания ти изпращат сънищата за звезди

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k345
Какви послания ти изпращат сънищата за звезди

Посланията на сънищата се обсъждат от векове. Те наистина ли означават нещо или са просто причудлива работа на нашето подсъзнание? Има силни застъпници и за двете страни на въпроса.

Има някои често срещани сънища, сред които сън за пропадане, сън за тичане, или сънищата за голота. Но какво означава сън със звезди? Можем да ви дадем конкретни отговори не само от гледна точка на старите поверия в съновниците, а също и според мнението на психолозите.

Сънуването на звезди се счита за много символично - както в мистични, така и в психологически тълкувания на сънища. Обикновено може да има значителна разлика в тези два вида интерпретации, но в случай на звезди в съня има неоспорими прилики. Звездата символизира напътствието, откриването на посока в живота.

Звездата като символ на напътствието

Звездата е символ на мъдростта. Ако сънувате една звезда в небето, то вероятно в живота ви има много мъдър човек, който ви мотивира и вдъхновява с авторитета си. Дава ви изключителен пример за по-добро и достойно съществуване. Това може да е фигурата на ваш близък или духовен учител, наставник. Във всеки случай насоките на тази личност ви помагат много.

Звездата в съня може да се появи, за да ви подскаже, че сте на прав път в живота си. Ако изпитвате известни колебания, бъдете сигурни, че постъпвате правилно и не си заслужава да се съмнявате в изборите си – те са правилните.

Звездите като цели и мечти

От гледна точка на психологията звездите могат да се разглеждат като цели, към които сте се устремили. Те могат също да представляват вашето желание за материални блага или светски успех. Те символизират сили на съдбата, които според вас контролират живота ви. Звездите обикновено символизират щастлив изход.

Независимо от тълкуването, мистично или психологическо, звездата в съня ви обичайно се тълкува като добър знак.

Когато говорим за посланията, които сънищата ни изпращат, не можем да не разгледаме и цветовете на звездите. Ето някои популярни значения на цветните звезди в съня ни:

Сън за синя звезда

Сънища за звезди

Синята звезда е почти универсално призната като добър знак и символ. Синьото обикновено се тълкува като истина, мъдрост, спокойствие и лоялност. Синя звезда в съня ви може да символизира вашия духовен водач и вашия оптимизъм за бъдещето. Имате яснота на ума. 

Сън за бяла звезда

Бялата звезда е друг пример за важността на контекста. Бялото обикновено предполага чистота или съвършенство, мир или невинност. Това може да означава и ново начало, тъй като във вас може да се случи пробуждане или да имате нов поглед към живота. Но може да има алтернативно значение. В източните култури белият цвят се свързва със смъртта и траура.

Сън за жълта звезда

Жълтата звезда също е пример за възможни противоречиви значения. От една страна, жълтото е символ на интелект, енергия, пъргавина, щастие, хармония и мъдрост. Но от друга страна, ако сънят е неприятен, тогава жълтото представлява измама, позор, предателство, малодушие и болест. Сънят ви може да сигнализира за страх, неспособност да вземете решение или да предприемете действия. Това също може да е знак, че желанието ви да се харесате на другите излага на риск собственото ви щастие.

Как да тълкуваме сънищата със звезди?

И тук трябва да обърнете внимание не само на звездата, но и на останалите елементи. Добре е да знаете какви емоции предизвика сънят във вас. Ако се чувствахте щастливи и спокойни, то тогава се придържайте към общите значения на сънищата със звезди, които обикновено са положителни. Ако обаче сте чувствали паника, страх, безпокойство – то нещо ви притеснява в живота имате нужда да го споделите с по-опитен и авторитетен човек.

Същото е значението, ако звездата е била само част от вашия сън, а не главният елемент в него. Тогава вероятно се чувствате несигурни какво трябва да направите по отношение на някаква ситуация във вашия реален живот. Вътрешното ви Аз ви казва да потърсите напътствие или помощ при вземането на решение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати