Лаптопите пречат на здравия ни сън

Компютър

Няма две мнения, че липсата на здрав и пълноценен сън е предпоставка за множество негативни последици върху организма на човек. Човешкият сън е зарядното на организма, който, за да работи на 100 % е нужно да е стабилен и достатъчен.

Едно след друго се роят изследвания на специалисти, които доказват плюсовете и минусите на устройството на съвременното обществото върху здравината на неговия сън.

Поредното сериозно доказателство за негативното влияние на модерните технолигии върху спането на хората е вече факт.

Според експертни проучвания и оценки привържениците на съвременната компютърна техника и по-специално на лаптопите не могат да се радват на пълноценен сън, ако любимите им „машинки” се намират близо до тях или пък са в режим на работа.

Учените са категорични, че за да може човек да се радва на спокоен и пълноценен сън, той трябва да спи в помещение, в което не работи компютър.

Лаптоп

Лаптопът, който иначе е нещо удобно без което съвременния модерен човек е едва ли не изгубен, трябва да е изключен най-малко два часа преди да си легнем в кревата и да потънем между завивките. Необходимо е също така интерактивните уреди да са на солидно разстояние от нас.

Според задълбочените изследвания на американски изследователи преносимите компютри са в състояние да объркат човешкия мозък. Те страшно много вредят на здравия сън, най-вече защото излъчват ярка светлина, която мами нашето съзнание.

Подобно действие и влияние имат всички видове модерна електроника - лаптопи и iPads. Електронните уреди създават заблудата в нашите глави, че все още е ден и по този начин способстват увеличаването на шанса да страдаме от безсъние и риска от безсъние.

За да преборим липсата на безсъние и да предразположим мозъка си към здравия сън, специалистите препоръчват два часа преди лягане да заменим работата на лаптопа с една приятна книга, която лесно осигурява почивка на мозъка и го „настройва” към прозявки.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Димитрина
Димитрина
03.04.2014 11:09
Правилно.
1
1