Какво значат сънищата с паяци? Отговорът на учените

Какво значат сънищата с паяци?

Сигурно си мислите, че има хора, които почти винаги сънуват нещо, докато спят, както и такива, които изобщо не сънуват. Истината е, че по-голяма част от сънищата ни изчезват от съzнанието ни, което поражда усещането, че не сме сънували нищо.

Ние просто не го помним, защото то е останало "записано" само в краткосрочната ни памет и в момента, в който отворим очи, от съня ни често се губят всички части. Ако изобщо си спомняме някои от тях..

По-интересно е обаче, когато сънуваме по-странни сънища, защото те обикновено остават в дългосрочната ни памет. А сънищата, свързани с паяци, са от най-странните и същевременно често срещани. Това показва проучване, направено с възможно най-съвременната апаратура, което е публикувано на страниците на Journal of Neuroscience.

Веднага бихте си помислили, че за да сънувате паяци, би трябвало да има някаква причина за това - изпитвате страх от тях, видели сте паяк или паяжината му и т.н. Това изобщо не е задължително условие, за да сънувате паяци или паяжините им.

Няма как да се докаже каква точно е причината в един или друг момент да сънувате паяци. По-интересното е обаче, че именно тези сънища оставят ярки спомени в главата ви. Те са пряко свързани с нервната ни система и ги сънуваме, когато сме подложени на стресови ситуации или пък имаме необходимост да получим признание от околните. Това твърди Journal of Neuroscience.

В случай че сънувате "добронамерен" паяк, който спокойно се труди върху сплитането на своята паяжина, то това е знак, че имате нужда от развитие и от постигане на нови успехи. Вероятно в кариерата или пък в личният ви живот се усеща застой, поради което е важно да вземете "нещата" в сои ръце.

Помислете дали не пропилявате някои свои дарби и таланти и си поставете нови цели, които да следвате.

Паяк насън

Ако сънувате паяк, който ви ухапва, то това може да означава, че някой се опитва или директно ви контролира. Помислете кой държи контрола върху вас и му се опълчете, защото иначе не ви чака нищо хубаво.

Много от случаите, в които човек сънува паяк, са показател, че трябва да обърнете внимание на здравословното си състояние.

Така че, независимо дали вярвате в подобни тълкувания на сънищата или не, нищо няма да ви коства да помислите малко за собственото си здраве - все пак по-важно от него надали има.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати