sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Лисица в сънищата - значение и символика

Лисица в сънищата - значение и символика

Лисица в сънищата - значение и символика

Лисицата е символ на хитрост, изобретателност, измамничество, лукавост. Често използваме израза „хитър като лисица” за човек, който се опитва да ни изиграе и измами.

Ако видите лисица в съня си, това олицетворява хитростта, с която подхождате към предизвикателствата в живота ви. Също може да символизира нестабилно и непредвидимо поведение у вас или някой, който присъства в живота ви.

Ако преследвате лисица насън, означава, че вие или ваш близък не сте в унисон с реалността на случващото се около вас. Ако жена сънува лисица, това може да подсказва, че някой е нечестен към нея и я лъже.

В повечето случаи лисиците са изолирани в гората, затова тези сънища също могат да изразяват чувството на самота, което изпитвате. Може би сте склонни да страните от хората около вас и да оставате насаме със себе си.

Сънищата с лисица носят послание, че може би трябва да започнете да прикривате някои от емоциите си и да бъдете по-дискретни в определени ситуации.

Бяла лисица

Лисицата се явява в съня ви, за да ви покаже, че е възможно да сте изгубили своето себеусещане. Може би откликвате на призива за помощ на всички около вас, което води до пренебрегване на собствените ви нужди. Често правите компромиси, дори когато не желаете, но допускате това, защото се страхувате да не нараните другите. А струва ли си? Замислете се дали всички тези хора са готови да се притекат на помощ на вас, когато се нуждаете.

Появата на лисица в съня предупреждава да се пазите от илюзии, които ви заобикалят. Погледнете по-отблизо, под повърхността на нещата, за да видите какво е скрито. Бъдете по-дискретни и предпазливи относно плановете и намеренията си към нещо. Възможно е да сте заобиколени от подли хора, които се опитват да ви измамят. Бъдете нащрек и внимавайте за хора с подозрително поведение или неясни обстоятелства.

Лисица насън

Ако сънувате опитомена лисица, означава, че около вас има фалшиви приятели. Лисиците не се опитомяват лесно. Някой умишлено се сприятелява с вас, за да ви саботира. Бъдете предпазливи към хората, които се опитват да влязат в живота ви.

Ако сънувате, че сте на лов за лисици с коне и хрътки, които хващат и убиват лисица, това символизира, плановете и опитите ви да надхитрите онези, които имат за цел да ви навредят.

Лисицата е нощно създание и идва от сенките, за да ви предупреди да бъдете наблюдателни, да не се набивате на очи, да чакате търпеливо и да се ослушвате, за да научите истината. Успехът ще дойде, ако не действате прибързано и проявите нужното търпение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest