sanovnik.bg»Статии»Сънища»Сънуване»Как да продължа да сънувам прекъснат сън?

Как да продължа да сънувам прекъснат сън?

Как да продължа да сънувам прекъснат сън?

Не всички сънища са еднакви. След някои сме щастливи, че сме се събудили. Други обаче оставят у нас чувство на спокойствие, щастие. И обикновено приключват точно тогава, когато най-много сме искали да продължим да ги сънуваме! Случвало се е на всеки. В подобни ситуации не бива да се безпокоите, че този сън е безвъзвратно изгубен. Напротив. Има специални трикове, които могат да помогнат да се върнете към хубавото си подсъзнателно преживяване.

Може би сте опитвали да заспите веднага, след като сънят е приключил. За нещастие обаче мозъкът ни не работи по този начин. Единственият начин този трик да проработи – щом усетите, че сте будни, не мърдайте. Не бива да потрепвате. Опитайте се да заспите веднага. Причината това да работи – след събуждане околната ни среда започва да става част от подсъзнанието ни, а по този начин сънят се отдалечава от него. Движението и срещата със съзнателното ще ви накара да забравите важни детайли от съня си, а именно това не бива да правите, когато се опитвате да се върнете към него.

Дръжте очите си затворени. Много по-лесно е да заспим, ако поставим тялото си в условията, които са му необходими за това. Как работи мозъкът ни – светлината го кара да се събужда. Опитайте да не допускате никаква светлина в спалнята си. Това ще намали вероятността да се будите нощем.

Как да продължа да сънувам прекъснат сън?

Преди да заспите отново, опитайте си да си припомните прекрасния сън в детайли. Какво се случваше? Кой беше част от него? Къде се намирахте? Как изглеждаше светът около вас? Как се чувствахте? Наблегнете именно на емоциите.

Това е най-сигурният начин, защото сънищата са комбинация от съзнателното край нас и подсъзнателното в ума ни, за което не говорим на глас. Колкото по-фокусирани сте върху последното ви изживяване, толкова по-голяма е вероятността именно него да продължите да сънувате.

Опитайте да медитирате преди сън. По този начин външните дразнители се изключват, а съзнанието ни е отворено. Не бива да се обезкуражавате, ако връщането към хубавия сън не подейства от първия път – преживяванията на сън са изкуство и имате нужда от време, за да го овладеете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest