sanovnik.bg»Статии»Сънища»След четири денонощия липса на сън умирате

След четири денонощия липса на сън умирате

След четири денонощия липса на сън умирате

Тялото само знае колко ви е необходимо, за да се наспите, затова се вслушвайте в сигналите му. Някои хора имат нужда от пет часа сън, други не могат да се наспят дори за десет, всичко е строго индивидуално.

Жените реагират по-зле на липсата на сън, отколкото мъжете. Жените, които са спали повече от 30 часа, получават хормонални проблеми. Ако не спите повече от четири денонощия, най-вероятно ще умрете след редица физиологични промени в организма.

За възстановяване на организма ви са необходими около 5 часа сън. Това е минималната норма. Голяма роля играят не само възрастта и физиологичните особености на тялото, но и събитията, които са се случили през деня.

Колкото и банално да звучи, ако имате проблеми със съня, ще ви помогне само едно нещо – режимът. Дори в почивните дни гледайте да си лягате и да ставате горе-долу по едно и също време.

Според изследвания на американски учени в понеделник сутрин хората са най-нервни и неадекватни. Това се получава, защото в неделя вечер обикновено хората си лягат доста късничко.

Хранете се поне три часа, преди да си легнете. Не се приспивайте с телевизор, особено ако дават новини или кървави екшъни. Най-доброто лекарство срещу безсъние е сексът и гушкането след него.

След четири денонощия липса на сън умирате

А след спокойното заспиване може да сънувате пророчески сън. Това се случва във фазата на бързия сън – тогава мозъкът ни подсказва решенията на едни или други въпроси и сочи към проблеми в тялото ни.

Затова често сутрин се събуждаме с готови решения на въпроси, които отдавна сме се опитвали да решим. Четиридесет на сто от хората по света изобщо не са доволни от сънищата си и предпочитат да не сънуват изобщо.

Планинците, които доживяват почти до сто години, спят по-малко от осем часа. Затова пък си лягат веднага след като слънцето залезе, хранят се с екологично чиста храна и редовно си пийват червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (28)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
07.01.2019 09:42
Аз съм стоял буден 5 денонощия като взимам амфети през цялото това време. На 5я ден виждах супер размазано, едвам си държах главата изправена, и не можех да говоря, сам се усещах че говоря ама нищо не ми се разбира. Като се прибрах до вкъщи имах чувството че умирам. В моята спалня имам огледален гардероб по цялата стена и заклевам се не можех да се огледам. Виждах едно тройно размазано петно. НИКОГА НЕ СИ ГО ПРИЧИНЯВАЙТЕ
0
0
антонио
антонио
01.11.2014 15:32
аз сам стоиал 15 дни и сам тукаааа
1
5
антонио
антонио
07.11.2014 16:13
аз сам стоиал 15 дни и сам тукаааа
4
2
Звезди
Звезди
02.08.2014 12:54
Или теорията им е грешна, което е по вероятно или аз не съм човек. Когато имаш работа и срокове,за да я свършиш НЯМА СЪН!Максимума ми е 7 пълни седмични дни, през които правя лично признание, че бях задремал на 5тия ден за 15 минути и толкоз. Ако имаш енергия и бърз метаболизъм единствената причина да заспиш е умората на очите. Рекордът на Гинес е на 17 годишно момче издържало 11 дни без сън и е подобряван много пъти.
2
3
Поля
Поля
16.03.2014 15:43
7 дена липса на сън- още съм тук
6
4
Punkey
Punkey
07.11.2014 16:15
7 дена липса на сън-още съм тук
1
2
Брайън
Брайън
15.01.2014 00:09
Не знам за тия дето не са спали една седмица.Но аз съм издържал най много 2 дено и половина беэ да спя и съм се чуствал толкова зле че вече виждах много замаглено и през чото време не можех нито да ам нито да пия течности и през чялото време имах чуството че ще припадна. И винаги бях пил през два часа кафе с пет лъжици.Незнам изобщо тия които казват че са издържали 6 дни без да спът и са се били чуствали добре. Моляви когато си измислате такива глупости поне пишете малко по расъдно а не като дванадесет годишни. Съжалявам ако има правописни грешки но съм на телефона и може да съм сгрешил когато съм писал.
8
4
ivana
ivana
17.11.2013 08:01
кога гледах мама често не спях но имаше дни когато синят ме оборжаше-кога карх такси 3 ден като не спа виждах всичко двоино и као паркирам заспивах на волана
2
3
Таня
Таня
26.08.2013 13:39
Ей, потресена съм от коментари - не били спали близо седмица. И какво друсахте през това време?!

То може да не спиш толкова време, но не и без някаква външна химична намеса в тялото. Откачени хора........
4
6
Мардик
Мардик
25.08.2013 00:44
Това, за 4те дни сън, не е вярно. Мога да дам десетки примери, на които съм свидетел.
7
2