Как влияят фазите на луната

Как влияят фазите на луната

ХрисиХриси
Новак
11434
Как влияят фазите на луната

Факт е, че има определени неща, които влияят върху човешкото поведение и емоции, но не могат да се обяснят. Или поне не всеки ги разбира. Хороскоп, асцендент, лунни фази... това са неща, за които има цяла наука, но и такива, в които не всеки вярва. Ще се опитаме да ви убедим във влиянието на едни по-висши сили, като сами откриете „съвпаденията”, които може и да не са съвсем такива. Ще спрем вниманието си върху необикновената, красива, магична луна.

Дори и да не сте добре запознати, несъмнено сте чували за лунните фази и за различното влияние, което те оказват върху организма, поведението и емоциите ни. Нека ги разгледаме по-подробно.

Първа фаза: Новолуние – луната е разположена между Слънцето и Земята и почти не се вижда. Това време е подходящо за придобиване на нови хубави навици и освобождаване от лоши такива. Добър период за лечение и извършване на козметични процедури. По време на Новолуние е хубаво да осъществявате контакт с природата по-често, да спортувате, да се отдадете на релаксиращи дейности, ориентирани към постигане на емоционален баланс и борба с песимизма. Фазата влияе по-силно върху мъжете и по-точно върху тяхната чувствителност. Тогава силният пол е по-склонен към агресия, стрес и депресивни състояния, затова трябва да се внимава.

Фази на Луната

Втора фаза: Растяща луна – когато се вижда дясната половина на Луната. Това е период, подходящ за пречистване на организма. Диетите се понасят по-леко. Прекаленото физическо натоварване не се препоръчва. Периодът не е подходящ за сериозни операции. По време на втора лунна фаза емоциите се изострят, душата се изпълва с радост и удовлетворение. Организмът се зарежда със сили и енергия.

Пълнолуние

Трета фаза: Пълнолуние – пълен прилив на енергия. Характерно за тази фаза е, че се появява желание за физическа активност. Усещане за привличане към срещуположния пол, стремеж към висок адреналин и екстремни преживявания. Това може да обясни и защо някои хора изпитват трудност при заспиване вечер – просто организмът се чувства пълен с енергия и неспособен да я изразходи.

Намаляваща Луна

Четвърта фаза: Намаляваща луна – вижда се лявата половина на Луната. През този период горната и долната част на организма са особено чувствителни. Не е изключено да почувствате замаяност или световъртеж. Всичко трябва да се прави умерено, да не се прекалява. През тази фаза е хубаво да се разделите със стари неща, вредни навици и познанства. Това е и последната фаза – енергията намалява и човек може да се чувства уморен, изтощен, депресиран. Емоциите взимат връх, но не винаги в положителна посока. Важно е да се съсредоточите само над най-важните неща за момента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати