Тъмната страна на зодия Дева

Тъмната страна на зодия Дева

Зодия Дева

Всяка зодия има положителна и отрицателна страна на характера и независимо че ни е приятно да ни свързват предимно с позитивите, отколкото с негативите от характеристиката на знака, не може да отречем, че притежаваме и двете.

Тъмната страна на зодия Дева се проява, когато вродената ѝ нужда от ред и последователност се превърне в перфекционизъм. В преследването на съвършенството се превръща в бездушен критикар, който само сочи недостатъците в другите.

Ще познаете, че Дева е в ниското си проявление, когато ѝ заговорите за нещо духовно, в което няма никаква логика. Те ще се изнервят и ще ви разкъсат с думи.

И докато повечето хора си мислят, че Девите виждат несъвършенството само в другите, то този знак може да бъде 300 пъти по-груб със себе си. Те отлично знаят кои са слабите им места и се вглъбяват в тях, анализират всеки малък елемент.

Заради това нервничат, имат ниско самочувствие и са много тревожни. Когато заговорите за недостатъците им, ще реагират все едно сте ги полели с вряла вода, понеже им е трудно да говорят по болезнените теми.

Но отстрани ще изглежда, че човекът, който непрекъснато критикува хората около себе си, не може да чуе и две негативни думи по свои адрес.

Работа

Изпаднали в крайна негативност, Девите стават силно фокусирани върху лошото. Така например ако им направите 10 комплимента и само 1 упрек, те ще запомнят упрека и ще започнат да го анализират, докато не открият логика в думите ви, оставяйки на заден план всичко хубаво, което сте казали или направили за тях.

В тъмната си страна Дева стават хипохондрици – непрекъснато се страхуват, че ще се разболеят от нещо. Фиксират се върху чистотата и се превръщат в маниаци, които се трият с антибактериални кърпички през 5 минути.

Когато са в ниското си проявление, Девите си лепват ролята на спасител и решават, че могат да поправят както своя живот, така и живота на другите, следвайки точно определени критерии и живеейки по точно определени рамки, от които не бива да се излиза.

Месят се там, където никой не ги е питал и не са способни да откажат услуга, с което се докарват до пълно изтощение, жертват личното си време напразно, като превръщат живота си в непрекъсната работа и преследване на въображаем идеал, който никога няма да достигнат, защото той не съществува.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати