Какво разкрива за вас положението на Луна в Дева

Какво разкрива за вас положението на Луна в Дева

Освен слънчев знак, известен като зодия, всеки човек има и лунен знак, който показва къде се е намирала Луната в часа на вашето раждане. Ако знаете кой е лунният ви знак, ще знаете повече за характера си.

Според астрологията зодията определя мисията ни в живота и качествата, които се преписват на зодиакалния знак, се развиват през целия ни живот. Но лунният ни знак показва характеристики, с които сме родени.

Какво разкрива за вас положението на Луна в Дева

Положението на Луната в хороскопа разкрива емоционалния ни свят, инстинктивната ни реакция, семейната среда, в която сме израснали, фигурата на майката и нуждите ни.

Какво разкрива за вас положението на Луна в Дева

Когато Луната е попаднала в Дева в часа на вашето раждане, вашата спонтанна реакция е тревожност. Независимо какво се случва, вие ще се притесните, че нещо сте объркали.

Луна в Дева или Луна в VI дом показва разум в емоциите. Такива хора няма да се отдават на сълзи и оплакване пред неприятностите, а ще задълбаят в тях, ще ги анализират и ще търсят грешките, които трябва да бъдат поправени.

Често ги наричат перфекционисти, а и може да изглеждат доста студени хора, понеже се стремят да се изолират от чувствата си, за да вземат възможно най-правилното и конструктивно решение за конкретната ситуация.

Девата и VI дом в астрологията се свързват с една дума – работа. Затова ако имате Луна в някое от двете положения, ще се стремите да сте продуктивни без значение от събитието. Несъзнателно се опитвате да разделите полезното от неработещото.

Вътрешно обаче се тероризират на тема съвършенство и непрекъснато се терзаят, че не са толкова перфектни, колкото им се иска. Ровят и анализират всичко около себе си, след което работят по него, докато не го изведат в най-перфектната му форма, а това почти никога не се случва.

Родените с Луна в Дева или Луна в VI дом са израснали в семейна среда, където хората са критични. Майката е била обсебена на тема съвършенство. Държала е вкъщи винаги да е чисто и подредено, но не е била любвеобилна физически.

Детето се е научило, че любов означава да се грижиш и да поемаш отговорност за близките си, и то в практичен смисъл – чрез задоволяване на материалните нужди. Детето вярва, че трябва да се стреми към съвършенство, а към него се върви само чрез критика.

Такъв човек израства много отговорен. Винаги ще се отзове в нужда, ще помогне, ще свърши работата, която са му дали, без да задава прекалено много въпроси.

Първата нужда на човек с Луна в Дева или Луна в VI дом е от рутина. Те обичат да планира деня си предварително и да следват някакъв график. Държат всичко около тях да е подредено и прилежно прибрано. Искат да знаят къде са им нещата и по тази причина се стремят да структурират абсолютно всичко около себе си.

Като подредени хора те не харесват изненадите. Искат по-рано да им кажете, ако сте планирали нещо, защото ако им го сервирате в последния момент, ще навредите на техните лични планове.

Другото, от което се нуждаят, е хора, на които да помагат. Отстрани може да изглежда, че непрекъснато си навират носа там, където не им е работа, но тяхното искрено желание е да са полезни със съветите си и да ви предпазят от грешки.

Трета голяма нужда на хората с Луна в Дева или Луна в VI дом е да им благодарите. Те не са от хората, които ще спестят мнението си, но го правят не за да се чувствате зле, а за да поправите това, което се е оплело.

Може и да не ви го казват по най-милия начин, но е по-ефективния. Затова вътрешно искат да чуят едно благодаря, за да се почувстват оценени.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати