Какво е значението на ъглите в хороскопа

Хороскоп

В зодията на всеки човек се обособяват 4 знакови точки, наричани ъгли, които имат характерно значение, различно от значението на самата зодия.

Тези ъгли са асцендент (ASC), десцендент (DSC), медиум цели (MC) и имум цели (IC). Тези точки се асоцират съответно с първи, седми, десети и четвърти дом.

Асцендент се нарича знакът, който е изгрял в момента на раждане на определен човек. Изгряващият знак определя външното ни поведение т.е. това, което показваме пред другите хора. Голяма част от целите и стремежите ни в живота, както и начините, по които пристъпваме към тяхната реализация, са предопределяни от асцендента.

Ъгли в хороскопа

Асцендентът не показва реални характеристики от личността на човек, той е свързан по-скоро с първото впечатление, което оставяме у хората.

Десцендентът е опозиционният ъгъл на асцендента. Десцендентът не показва конкретни качества или недостатъци на личността. Този ъгъл в хороскопа разкрива кои са ценностите на индивида в неговите взаимоотношения, какви съюзи желае той да създаде и какъв е стилът му на взаимодействие с околните.

Десцендентът описва идеалната половинка на личността, а не самата личност. Той се определя от асцендента, но значенията им не са еквивалентни.

Например, ако асцендентът ви е овен, това ще означава, че десцендентът ви е везни. Това показва, че вие имате нужда от спокоен, уравновесен и отстъпчив партньор.

Асцендентът и десцендентът показват как създаваме лични връзки, докато медиум цели и имум цели разкриват как комуникираме с по-големи групи в обществото.

Зодия Овен

Точката медиум цели се възприема като кулминацията в хороскопа. Тя олицетворява начина, по който личността иска да бъде възприемана, и предрешава избора ѝ на кариера.

Например, ако MC попада в риби, това ще означава, че в очите на околните искате да сте състрадателен и духовно извисен.

Ако МС на човек е в овен, това означава, че този човек иска да изглежда силен и независим, и се стреми към лидерски позиции в службата.

Имум цели показва връзките с родителите и корените на човек. Тази точка е противоположна на медиум целите и се определя от нея.

Например, ако MC се намира в овен това означава, че IC се намира във везни. Тази позиция показва, че личността търси хармония и баланс във връзката с родителите си.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Walq
Walq
26.09.2013 13:08
Хе-хе! Най- сетне така обяснено, че и аз да го схвана! :)
7
0