Хороскопите - истини или суеверия?

Хороскопите - истини или суеверия?

Много от нас приемат идеята, че звездите могат да предскажат съдбата ни и да разберем чрез тях в каква посока ще поеме животът ни. И можем да открием не само какво ще ни се случи в този живот, но дори ще открием и тайни от миналите си животи, които да обяснят някои наши притеснения в този живот.

Дали е вярно това? Истина ли е, че звездите могат да определят съдбата ни, или всичко е измислица? Влияят ли звездите и луната върху психиката ни?

Когато става дума за хороскопи и гадатели, от техния анализ и тълкувания вие винаги търсите насока за бъдещето – под каквато и да е форма.

За съжаление често се срещат астролози, които не са специалисти, а пълни шарлатани, и зависимостта на хората, които вярват в звездните пророчества, има дава власт както да определят съдбата им наслуки, така и да се възползват от тази зависимост.

Хороскопите - истини или суеверия?

Доверявайте се само на астролог, на когото можете да вярвате, който се е доказал по един или друг начин. Лесно можете да разберете дали един астролог е добър в своята професия, дори да не ви е бил препоръчан от никого.

Помолете го да ви направи седмичен хороскоп. Не го четете, изчакайте седмицата да приключи, като през всеки ден от нея записвайте ключовите събития за деня.

В края на седмицата прочетете прогнозата на астролога и ако тя съвпада в доста от точките с това, което наистина ви се е случило, сте попаднали на истински професионалист.

Ако първо прочетете хороскопа си, без да сте убедени, че е направен от доказан професионалист, просто ще се настроите на определената от астролога вълна.

Ако той напише в хороскопа ви, че ще ви се случи неприятност в работата в сряда, вие ще знаете това още от сутринта и тъй като непрекъснато ще сте в очакване на това, ще сте изнервени, ще правите грешки и наистина можете да стигнете до неприятности.

Ако вече обаче сте убедени в професионализма на астролога, помолете го да ви даде насоки как най-добре да използвате това, което ви дават звездите.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Ралица
Ралица
20.07.2012 07:57
В статията пише, че трябва да изчакаме, докато проверим дали можем да вярваме на астролога, защото иначе ще се настроим за това, което е написал и сме щели да бъдем изнервени.. не е ли същото и за след това?????
Я по- добре зарежете тези хороскопи и се на насладете на деня :)
1
0
Son7
Son7
09.07.2012 14:31
Още преди години написах кратко есе-"Това е най-важният ден в живота ви"-0тносно хороскопите. Ето линк.
2
0
Morena
Morena
07.07.2012 22:02
Хороскопите във вестниците не са верни, дори астролозите го признават.
0
0
TOTKA
TOTKA
05.07.2012 09:24
Хороскопите са пълна глупост например вчера в хороскопа ми пишеше за успехи и започване на нова работа е имах интервю и не знам защо но напълно блокирах беше абсолютен провал
2
0
;)
;)
04.07.2012 15:58
Пълни глупости са хороскопите. Същността на човек и неговата съдба се определят (и са опрделени) от съвсем други фактори. Хора много, мнения - също ;)
0
0
Тeddi
Тeddi
04.07.2012 14:54
Охх истина са хороскопите и това е..!! :П
0
0