Ретрограден Меркурий през 2021

Ретрограден Меркурий през 2021

Според астролозите, периодите на ретроградни планети са важни цикли от астрологичната година. Специално около Ретроградния Меркурий се въртят много предположения, шеги и митове.

Нека видим кога да очакваме периодите на Ретрограден Меркурий през 2021 и как да ги преживеем в хармония със света.

В астрологията Меркурий символизира мислене, обмен на информация, комуникация и търговия. Съответно, ретроградното влияние на Меркурий се простира преди всичко върху нашата комуникация, телефонни разговори, кореспонденция, пътувания, всички видове транспорт и комуникация, образование и търговски дейности.

По време на ретроградния период на Меркурий в тези области често се появяват закъснения, откази и трудности.

При Ретроградния Меркурий в живота ни могат да възникнат грешки и непредвидени обстоятелства, могат да бъдат забавени и отложени срокове. При пътуване са възможни закъснения, повреди в транспорта, забавяне на графиците. Компютърни сривове и проблеми с комуникацията могат да възникнат по-често.

Бизнес преговорите и пътуванията, свързани с нови проекти, може да не са плодотворни. Въпреки това, за хората, които имат Ретрограден Меркурий в рождената си карта (около 20% от цялото население), през тези периоди могат да се отличават с повишена производителност и ефективност.

Периодите на Ретрограден Меркурий през 2021 ще бъдат:

- От 30 януари 2021 г. 18:51 часа (26°) до 21 февруари 2021 15:52 часа (11°), ще има особено силно влияние върху представителите на знака Водолей;

- От 30 май 2021 г. 1:34 часа (24°) до 23 юни 2021 г. 1:00 часа (16°) ще резонира особено силно със зодия Близнаци;

- От 27 септември 2021 г. 8:10 часа (25°) до 18 октомври 2021 г. 18:16 часа (10°) ще се усети влиянието на зодия Везни.

Когато става дума за влиянието върху ежедневието и върху личния живот, можем да кажем, че някои зодии ще го усетят най-остро. По принцип периодът на Ретрограден Меркурий трябва да бъде взет под внимание от представители на зодиите, които се управляват от Меркурий - това са Близнаци и Дева.

По време на влиянието на Ретрограден Меркурий:

Работа по време на период на Ретрограден Меркурий

- Не се препоръчва да стартирате нови проекти и да отваряте собствен бизнес;

- Не трябва да сключвате важни договори, да подписвате сериозни документи и да правите големи сделки;

- Не трябва да поемате нови финансови задължения и да получавате заеми;

- По-добре да отложите вземането на важни решения и започването на нова работа;

- Рекламните събития и презентации не са благоприятни;

- Не правете отговорни командировки и рисковани пътувания до нови места;

- Трябва да отложите придобиването на комуникации, компютърно оборудване, превозни средства и значителни покупки;

- Не се препоръчва да започнете да учите нещо ново;

- Трябва да отложите обжалвания и предявяване на искове;

- По-добре да не се извършват диагностика и медицински прегледи.

Това време може да бъде свързано също със закъснение в изготвянето на всякаква документация или с получаването ѝ - например на сертификати, лицензи и пр. През този период астролозите препоръчват повторна проверка на информацията, водене на записки и да не се страхувате от Ретрограден Меркурий.

Според други астролози, Ретроградният Меркурий насърчава успеха в интелектуалната работа. Хората, занимаващи се с интелектуална работа, могат да смятат това време за най-успешното за своите изследвания.

Препоръчва се да се изпълнят само стартираните по-рано проекти, да се възстанови редът в старите дела, да се изяснят и коригират плановете, да се коригират грешки и недостатъци. Особено полезно е да се работи по онези проекти, които преди това са били отложени.

В крайна сметка, ретроградността може и да не е нещо лошо. Периодът на Ретрограден Меркурий е много добър шанс да се обърнете към подсъзнанието си, към себе си, да разберете по-задълбочено някои важни факти и информация.

Можете да преосмислите и довършите стари дела или просто да си починете. Също така, периодите на Ретрограден Меркурий са добри за находки. Ако сте загубили нещо и не можете да го намерите дълго време, време е да започнете да търсите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати