Китайски хороскоп: зодия Петел

Китайски хороскоп: зодия Петел

Според астрологията на Китай всяка зодия притежава като дар някаква способност, която я отличава от останалите. Дали ще бъде наречена енергия, влияние, проницателност, свръхестествени сили или талант, това няма значение.

Тези дарове животните, които Буда включва в зодиакалния календар като заслуга за това, че са се отзовали на поканата му да се сбогуват с него, пренасят и върху хората, които са подвластни на техния знак с датата и годината си на раждане.

За зодия Петел това е тяхната отлична аналитичност, дължаща се на комбинативност и наблюдателност. Кои притежават най-точното око в китайския зодиак? Това са родените през 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 и 2017 година. На зодия Петел в западната астрология отговаря знак Дева.

Личностни черти на зодия Петел

Източните представи за животните се различават често от тези на хората от западната цивилизация. На изток петелът се свързва със смелостта, благонадеждността, достойнството и верността. Пъстрата птица е символ на Слънцето и защитник от стихията на огъня. Свързва се с разцвет. Гребенът, увенчаващ главата му като корона, показва склонност към литературни занимания, а шпорите му са знакът на войнствената му същност. Заради тази агресивност птицата е символ и на войната в източните вярвания.

Подвластните на тази зодиакален знак са много наблюдателни, с точно и прецизно създадено мнение, защото имат силно развито шесто чувство както за хората, така и за събитията.

Характерът им е прям, вътрешно те са това, което се вижда и отвън. Не са нито сложни личности, нито задълбочени характери, просто са много откровени. Обичат да ги забелязват и да ги ласкаят. Понякога това ги кара да се обличат по-ярко, но външността им не бива да заблуждава, вътрешно са доста консервативни. Ексцентричността им е привидна и макар да създават впечатление на личности, търсещи приключения, това не е вярно.

Мисълта на зодия Петел е завладяна от абсурдни и неосъществими проекти, които са неговите луди мечти. Всеки Петел е мечтател, който се вижда като герой, но от уюта и спокойствието на дома си. В представителя на зодията лесно може да се различи философът с недалновидни възгледи, импровизаторът, който обича новостите.

Околните смятат подвластните на зодията за интересни личности, но неоправданите рискове, които поемат, разочароват повечето им почитатели. Стремежът към успех, към лидерско място се проявява както сред близките у дома, така и в обществото. Той иска постоянно да се доказва, да отстоява разбиранията си, но в тези спорове по-важна от истината е налагането на собствената гледна точка, независимо дали е правилна, или не.

Силни страни на зодия Петел

Китайски хороскоп: зодия Петел

Най-искрената зодия безспорно е Петел. Представителите на този знак съчетават това рядко качество с висок интелект и отлично образование. Обичат дебатите и умеят да изразяват мнението си по най-добър начин. Не обичат да губят времето си, точни и методични са.

Петелът е работохолик и отличен източник на добри решения. Умно се придържа към плановете си е не прибягва до неразумни рискове. Има познания в много области и щедро ги споделя с околните. Това се дължи на неговия открит характер и топлота в отношенията с другите.

Стреми се към стабилен и сигурен живот и използва цялата си предприемчивост да го постигне. Лесно организира делата си и затова не го затрудняват заплетените ситуации, от които винаги намира изход. Способен е да внуши своята правота на събеседниците си.

Представителите на зодията имат набито око и нюх към детайлите. Доверчиви са, перфекционисти и издигат чистотата в култ. Острият им ум е съчетан много добре с тяхната проницателност, затова е трудно да бъде измамен някой от зодия Петел.

Слаби страни на зодия Петел

Много от представителите на зодията са твърде непрактични хора. Често се срещат сред тях непостоянни и поддаващи се на моментни настроения. Затова може да се намерят сред тях изключителни прахостници, харчещи неразумно парите си.

Неприятно качество е и прекомерната им гордост. Някои от тях са ужасно егоцентрични. Стремежът им към чистота може в определени случаи да се изроди в мания, която да се прояви като прекалено натрапчива.

Не е рядко някой от зодията да се окаже прекалено контролираща личност.

Този подтик прави Петела доста заядлив. Консерватизмът, съчетан с липса на амбиция, е комбинация, която изморява околните, когато се прояви у някой представител на зодията, надарен освен всичко друго с неприятни качества като жалвания от всичко, капризи и нервност.

Агресивността е непредсказуемостта, вложена в характера на някои подвластни на зодията, отблъсква партньорите и приятелите им и не е рядкост те да останат сами.

Кариера и финанси на зодия Петел

Китайски хороскоп: зодия Петел

В работата си Петелът показва една рядка черта - това е способността му да демонстрира активна работа, да симулира дейност, без на практика да върши почти нищо съществено. Често обаче получава похвали и повишение за участие в дела, в които е имал само косвена заслуга.

Тази зодия обича да се представя добре пред ръководството. Някои от тях наистина са много добри специалисти и работят здраво, за което заслужено си спечелват слава и позиции, но при други всичко е само външна обвивка, а отвътре е инертността и кариеризмът, стремежът към положение и власт, за които не се жалят фалшиви емоции и сили.

Петелът има талант в много области и може да стане специалист буквално във всяко поприще. Имат дарба на земеделска работа, стават много добри занаятчии, защото всички са много сръчни в ръцете. Подходящи професии за тях също детектив, лекар, медицинска сестра или психиатър.

Любов и партньорство при зодия Петел

Представителите на зодията имат нужда от стабилен партньор, с когото да изградят сигурни отношения, почиващи на доверие и разбиране. Те обаче често бягат от отговорности, не са постоянни и са склонни към изневяра.

Често Петелът не е щастлив в личния си живот и често сменя партньорите си, без да успее да задържи никого от тях. Невинаги осъзнават нуждата от самовъзпитаване, което да им позволи да имат някого до себе си и не е изненада да остават сами.

Когато Петелът обаче обича истински или се възхищава на някого, той може да направи невъзможното, за да направи този близък на сърцето си човек истински щастлив.

Съвместимост на зодия Петел с другите зодии

В брачните отношения зодия Петел си партнира добре със зодия Вол, защото последният също е домошар и консерватор, а общите черти винаги означават мир и разбирателство. Със зодия Змия отношенията се градят на разбирателство по философски въпроси, но ексцентричните им качества на самотници ги разделят.

Петелът не може да има добри отношения с Тигъра, защото последният няма да понесе самохвалството му и ще го презира за това му качество.

Несъвместимостта му със зодия Заек е особено натрапчива. Те нямат нито една обща черта, която да ги сближи, но пък зодия Дракон може да му бъде приятел и дори партньор.

Интересни закономерности за зодия Петел

Зодия Петел отговаря на месец септември, неговия благоприятен сезон е средата на есента;

Щастливите числа са 1, 5, 6, 15, 24, 51;

Елементът на Петела е Метал;

Щастливите му цветове са кафяво, бежово, циан;

Цветето на тази зодия е Далията.

Известните личности, родени под знака на зодия Петел, са: Ръдиард Киплинг, Ерик Клептън, Лари Кинг, Рихард Вагнер, Щефи Граф, Мария Медичи, крал Хуан Карлос.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати