sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Свиня

Китайски хороскоп: зодия Свиня

Китайски хороскоп: зодия Свиня
Снимка: Teresa Hwang/pixabay.com
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Западната астрология се основава на античната астрология на Средиземноморието от периода на елинизма и на древногръцката астрология. Източните народи също имат своя астрологична система и най-известна сред тях е китайската.

Китайската астрология има като свой източник древна теория за взаимовръзките между петте елемента - Огън, Вода, Метал, Земя и Дърво.

Взаимоотношенията между дванадесетте зодиакални знаци, носещи имена на животни, се основават на виждането, че двама човека са предразположени към определен тип връзки според датата и годината им на раждане, които определят техния знак в зодиака.

Според китайската астрология към зодия Свиня принадлежат родените в годините 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 в периода, когато западната астрология отбелязва зодиакалния знак на Скорпиона. Тези, които са дошли в света в този времеви отрязък, получават определи качества, подарени им от съдбата като старт в живота. Как ще ги развие и използва, е въпрос на избор на самия представител на зодията.

Може да се каже, че към зодия Глиган съдбата е била благосклонна, дарявайки я с черти, които я подготвят за мисията на благороден човек, истинският рицар на зодиака.

Личности черти на зодия Свиня

Глиганът е самото олицетворение на съвършено топлия човек. Привързан, щедър, търпелив, съвестен и лоялен, добър и отстъпчив. Малко са положителните черти, които липсват в характера на тази зодия. Те умеят да доставят радост на околните, без да полагат прекомерни усилия и грижи, защото тези качества са заложени в самата им същност.

Представителите на този знак в зодиака са доста кротки и им липсва агресивност. Те не търсят никога отмъщение, релаксацията и душевната прохлада са стремежите им. Ако попаднат в центъра на вниманието на околните, не причиняват никакви конфликти, защото мекотата в отношенията е характерна черта за тях.

Силни страни на зодия Свиня

Мили, непринудени хора, каращи околните да се чувстват спокойни. Комфорт, добри приятели, финансова сигурност са нещата, които глиганите ценят като свой приоритет. Това е основата на техните силни страни, защото кой би устоял на обаянието на личност, която му създава усещане, че животът може да бъде един безкраен релакс, където нещата без значение са оставени просто да се плъзнат покрай нас?

И още по-важно: представителите на тази зодия ще останат ваши приятели и няма да ви причинят вреда, защото са неизменно внимателни към тези, които харесват. Безценен приятел може да открие всеки в лицето на представител на зодията, който никога няма да инициира противоречия. Готови са да отстъпят, за да запазят приятелите си, дори когато са убедени в своята правота.

Слаби страни на зодия Свиня

Слаби и силни страни на зодия Свиня

Всеки, който има в близкото си обкръжение човек от зодията, трябва да бъде наясно, че има работа с невероятно чувствителен и темпераментен човек. Тези качества обаче не могат да бъдат открити с традиционни средства. Често както мъжете, така и жените от зодията, могат да изненадат с екстравагантни разходи, когато нещо ги е разстроило.

Друга слаба страна на зодия Свиня е страхът им да се погрижат за себе си. Избягват не само конфронтациите, но могат да бъдат неискрени, за да си осигурят спокойствие и защита. В детството си са склонни да регресират, ако не успеят да се дистанцират от сложни и тревожни за тях ситуации. По натюрел и склонност са меланхолични, носят много тъга в душата си.

Кариера и финанси на зодия Свиня

Глиганът е удивителен по своята мощ работник. Тъй като има тих и непретенциозен характер, това се забелязва по-трудно, но в работата му е в помощ. На енергийно ниво зодията остава недокосната от драми, което позволява цялата енергия да бъде насочена към работата и поддържане на висока работна етика.

Чувствителността на представителя на зодията е нещо, което подпомага работата му. Тъй като всички представители на зодия Свиня се отличават с висока чувствителност към формите, цветовете и символите и нестандартен поглед към изображенията, те са силни в областта на дизайна, фотографията и всички професии, които изискват нестандартно мислене и виждане.

Ако представител на глиганите се издигне до шеф, то най-комфортно ще му бъде в онези области, които водят до връзки с обществеността. Шефът от зодията на свинете разбира добре природата на своите подчинени и се стреми да поддържа продуктивно и ведро настроение на работното място. Присъщо му е да управлява хора, а не мъртви материи като парите им например.

Като сътрудник глиганът е възможно най-лоялния служител, на който може да се разчита, че ще свърши всичко навреме, без да създаде усложнения. Работещите в творчески сфери спокойно могат да възложат на служител от зодия Свиня отговорните проекти, без да се тревожат за тяхното изпълнение.

Отношението на зодията към парите е в сивата зона на съмненията. Тъй като обичат спокойствието и сигурността, представителите на зодиакалния знак ще бъдат внимателни с парите, за да ги имат винаги налични.

Ако се почувстват несигурни обаче, разходите им лекомислено ще пораснат до нездравословни нива, ако не успеят да открият друг начин да успокоят душата си.

Любов и партньорство при зодия Свиня

При цялата им чувствителност представителите на зодията се наслаждават на емоциите, които дава любовта, като истински хедонисти. Любовта при глигана е безгранично чувство и те смятат за нужно да го изразяват постоянно. Идеята за сливане на две души и две тела е естествен край на любовното чувство.

Глиганите са сложни създания и твърде непонятни за мнозина, но всеки, който има шанса да преживее любов с тях, ще открие, че веднъж спечелилият сърцето на представител на зодията, ще получи от него всичко, което поиска. Хората от тази зодия рано набират опит и се стремят да останат с един и същи партньор за цял живот. От тези мили хора любимите им същества могат да получат всичко в любовта.

Съвместимост на зодия Свиня с други зодии

Съвместимост на зодия Свиня с други зодии

Условно взаимоотношенията между 12-те знаци в китайския хороскоп са категоризирани по следния начин: допълване, взаимодействие, конфронтация и противодействие.

С кои други знаци зодия Свиня се разбира добре и с кои се отблъсква зависи от закономерностите, предопределени от действието на петте елемента, а в разбирането на източната мъдрост те се обясняват така: дървото разкъсва земята с корените си, земята размътва водата, водата гаси огъня, огънят топи метала, а металът отсича дървото. Тези закономерности обясняват връзките на зодиакалния знак Свиня с другите знаци.

Най-добра съвместимост Свинята има със зодия Тигър, зодия Заек, зодия Петел, зодия Овца, зодия Куче и зодия Вол. Не се разбира изобщо със зодия Змия, а с другите зодиакални знаци може да постигне консенсус при желание и от двете страни.

Интересни закономерности за зодия Свиня

Водата е китайският елемент на знака на Свинята;

Щастливото цвете на зодията е хортензията;

Благоприятната посока е Север;

Най-добрият сезон на глиганите е зимата;

Щастливите цветове са жълт, сив, кафяв, злато;

Щастливите числа са 2, 5 и 8;

Известни личности, представители на знака, са: крал Хенри VІІІ, Алберт Швайцер, Оливър Кромуел, Стивън Кинг, Уди Алън, Ейми Уайнхаус, Хилари Клинтън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest