sanovnik.bg»Статии»Астрология»Ретроградност на планетите»Как да се отърсим от ретроградната енергия

Как да се отърсим от ретроградната енергия

Как да се отърсим от ретроградната енергия

Невероятно е как най-малката планета в Слънчевата система има толкова голямо влияние и магнетично въздействие върху живота на хората.

Всяка година космическият мъник навлиза по няколко пъти в своята ретроградна фаза, когато се намира най-близо до Земята и тогава по един или друг начин може да обърка много животи.

Меркурий е една изумителна планета, която представлява огромен интерес както за астрофизиците, така и за астролозите. Сърцето на малката планета е изключително плътно, има огромно ядро и според учените то е изцяло съставено от чисто желязо.

Огромното желязно ядро на Меркурий превръща планетата в гигантски магнит, който обикаля около Слънцето. И колкото повече този магнит наближава към нас, толкова по-силно усещаме ретроградната му енергия.

В най-общи линии, когато Меркурий ни захване в ретроградната си прегръдка, можем да усетим известно забавяне на темпото, с което се случват нещата, повишава се разсеяността, грешките в комуникацията между хората са по-отчетливи.

Ретрограден Меркурий

Ретроградната енергия на Меркурий може доста да обърка вътрешния ви свят. В дните, в които планетата е ретроградна, може да имате усещането, че вътрешният ви свят се люлее, че в него цари хаос, че се лашка във всякакви посоки.

Един от начините да се противопоставим на ретроградната енергия на Меркурий, е като се откажем от бързината. Хубаво е в тези дни да намалим леко темпото, да си дадем повече време за обмисляне на решенията, думите и действията, за да не допуснем неволни грешки.

Добро решение в този период ще бъде да не се борим със събитията, а по-скоро да се опитаме да се синхронизираме с тях. Опитайте се да приемете факта, че нещата се случват с причина и дори грешките и несполуките в този период стават, за да ви научат на нещо съществено.

Хората, които са надарени с добре развита интуиция, в тези дни трябва да се осланят на нея повече, откогато и да било.

Особено добър вариант за измъкване от хватката на ретроградната енергия е редовното практикуване на йога в този толкова динамичен период. Дишането и отключването на чакрите в този момент могат да се окажат ключови за вашето успешно преодоляване на труден емоционален момент.

Йогата помага да се отърсим от ретроградната енергия

Важно е да отбележим, че в периода на ретроградност на Меркурий събитията обикновено ще бъдат извън вашия контрол, затова е за предпочитане да не им се противопоставяте, а да се опитвате да се синхронизирате с тях и да ги приемете такива, каквито са.

Не позволявайте негативната енергия на другите да ви натоварва допълнително в тези моменти - доверете се само на себе си и на собствените си усещания.

В период на ретроградност не се опитвайте да възстановите стари връзки, напротив - избягвайте контакти с бивши приятели и гаджета, защото подобно развитие няма да е във ваша полза.

Отлично средство за отърсване от ретроградната енергия на Меркурий е почистването на дома от ненужни вещи, а на живота - от хора паразити, които изсмукват енергията ви и волята ви за живот.

В тези дни е добре да спазвате по-лека хранителна диета, да избягвате тежките физически натоварвания и да се отдадете на духовното - направете своеобразен детокс на мислите, чувствата и тялото си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати