Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Легенди»Легендата за момчето-куче

Легендата за момчето-куче

Легендата за момчето-куче

Арканзас изглежда е едно от местата в света, които раждат най-много страшни градски легенди за призраци. По-голямата част от къщите там изглеждат като обитавани от духове, но в класацията на най-ужасните истории попада легендата за момчето-куче. Изследване на архивите на местните вестници, полицейските досиета и проследяването на разказите на някои местни жители разкриват, че момчето-куче на град Куитмен, Северен Арканзас, действително е съществувало.

Бруталната приказка започва, когато Флойд и Алин Бетис се местят в голяма викторианска къща в центъра на градчето в началото на 50-те години на миналия век. Двойката, която много години е бездетна, най-накрая се сдобива със син. Дългоочакваното дете се ражда през 1954 г. и е наречено Джералд Флойд Бетис.

Още от малък Джералд е трудно дете. Запознати разказват, че е зъл и жесток, за разлика от родителите си, които се славели като добри и почтени хора. Момчето-куче или Dog Boy се сдобива с този прякор заради проявената си жестокост от най-ранна детска възраст, когато отвлича и измъчва кварталните кучета и котки. Докато тези действия сами по себе си са доста жестоки, никой не би предположил кошмарите, които ще последват.

Тъй като неговата похот за насилие расте неимоверно, размерът на плячката му нараства от измъчване на животинки до нещо много по-тревожно. Хора! Това, което е още по-обезпокоително, е, че човешките жертви на момчето-куче не са безлични познати. Предметът на неговото презрение и жестоко експериментиране пада върху дарителите на собствения му живот, родителите му.

Легендата за момчето-куче

Той ги държи като затворници на тавана в собствения им дом, подлагайки ги на всякакви болни и изкривени актове на насилие, които явно обича. Никой обаче не е съвсем сигурен колко дълго е траел терорът и насилието.

Свидетелствата на единствения очевидец - майка му, са били несигурни, поради крехкостта на умствените ѝ способности след годините на мъчения, които тя и съпругът ѝ били преживели.

Краят на тази порочна история идва със смъртта на бащата на момчето-куче. Някои твърдят, че старият Бетис починал през 1981 г. след болест в дома си. Има обаче и сведения, че той пада от горното стъпало на стълбището, счупва врата си и прекратява измъченото си съществуване.

Момчето-куче

Местните жители на малката селска общност смятат, че това е последната жестокост на болния мозък на сина му. Те вярват, и с право, че момчето-куче е бутнало баща си надолу по стълбите. При откриването на тялото държавната полиция в Арканзас разкрива шокиращата истина за това, и освобождава майката на момчето-куче от тъмницата на сина ѝ.

Властите го арестуват заради марихуаната, която отглеждал и продавал и въз основа на свидетелствата на майка му за злоупотребата над нея.

Бетис е бил в затвора в края на 80-те и е починал от свръхдоза наркотици. Архивите потвърждават смъртта на Джералд Флойд Бетис през май 1988 г., когато е на 34 години.

Оттогава много хора твърдят, че има паранормална активност в къщата. Странни шумове, мигащи светлини и движещи се обекти са само част от свидетелствата.

Смята се, че къщата е преследвана от духа на Джералд Бетис и вероятно от духа на баща му. Видението на голям човек, облечен в кафяво яке и вратовръзка, понякога гледа минувачите от прозореца на най-горния етаж. Дори и до ден днешен някои чуват воя на измъчваните кучета от градската легенда, които продължават да плашат местните жители и да ги държат настрана.

Къщата на момчето-куче
Снимка: YouTube

Къщата вероятно все още не може да се продаде заради поробените духове, които я обитават.

Ако отидете в Арканзас и видите къщата, погледнете внимателно прозорците и вижте дали виждате Куче момче, което гледа и вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest