sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Къде точно се намира Шамбала според древните тибетски монаси

Къде точно се намира Шамбала според древните тибетски монаси

Шамбала
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Шамбала, мистичният рай, е легенда, запленила умовете на милиони хора от началото на историята до днес. Тя е изобразявана като кръгла земя, с формата на осмолистен лотос – каквато и е формата на чакрата на сърцето. Теориите за местоположението ѝ са многобройни и коя от коя по-невероятни. Най-разпространеното мнение е, че тя е скрита дълбоко под Хималаите.

Далай Лама в своя реч, изречена през 1985 г., описва мистичната земя като чиста земя в човешкото царство. Само хора с чисто сърце и кармична връзка могат да го открият.

Шамбала лежи в основата на будизма и може би истинското ѝ местоположение се знае от най-преданите мистици от тази религия – тибетските монаси. В техните древни предания темата за скрития рай е изключително често разисквана. Според тях Шамбала е скрито царство в нашата планета, място, което не разбираме и трудно можем да намерим.

Мистичният рай е седалище на на най-голямото братство на духовни адепти, които от време на време бродят сред останалия свят, за да променят съдбите не на отделните хора, а на цели общества, като по този начин ръководят курса на историята.

В своята книга, основана на древните будистки текстове, Майкъл Ууд, журналист от Би Би Си, описва Шамбала като изгубено царство, погребано някъде в Хималаите. Името се появява за пръв път в текст, познат като учението за Калачакра тантра или Колелото на времето. Доктрината Калачакра принадлежи към най-високото ниво на будисткото преподаване на Махаяна.

Ууд пише, че в Шамбала хората живеят в мир и хармония и са верни на будистките принципи. В тази земя войната, мъката и скръбта са напълно неизвестни. Той вярва, че е открил местоположението ѝ в древен пергамент, намиращ в манастир, разположен високо над тибетската столица Лахса.

Тибет
Снимка: Kosi Gramatikoff

В него пише, че Шамбала се намира в долина. Оградена е от пръстени снежни върхове, наподобяващи на венчелистчетата на лотос. В центъра на долината се издига девететажен кристален връх, който стои над свещеното езеро и дворец, украсен с лапи, корали, скъпоценни камъни и перли. Шамбала е царство, където мъдростта на човечеството е пощадена от разрушенията и корупцията на времето и историята, готова да спаси света в час на нужда.

Според тибетските предания ще дойде ден, в който всички ще научат за местоположението на Шамбала.

Легендата гласи, че зъл тиранин ще се въздигне и ще потисне в деспотично царуване на терор цялата земя. Но точно когато светът изглежда на ръба на пълното падение и унищожение, мъглите ще се вдигнат, за да разкрият ледените планини на Шамбала.

Тогава 32-ият цар на скритото царство Рудра Какрин, ще поведе силна армия срещу тиранина и неговите привърженици и в последната голяма битка за всички времена напред ще ги унищожи и ще настъпи мир за вечни времена под светлото напътствие на мъдреците от Шамбала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest