sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Ето как да възстановим енергията си

Ето как да възстановим енергията си

Ето как да възстановим енергията си
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В който и магазин да отидете и която и аптека да посетите, ще попаднете поне на дузина продукти, които успокояват или повишават енергията. Каквито и уверения да четете на опаковката за чудодейните свойства на тези продукти, няма почти никакви научни доказателства, че енергийните усилватели като женшен, гуарана и хром пиколинат действително работят.

За щастие, има неща, които можете да направите, за да подобрите своето естествено енергийно ниво. Това може да стане с някои лесни трикове и упражнения, които отново ще ви направят пълноценен човек.

Контролирайте стреса

На първо място, за да възстановите енергията си, трябва да се научите как да контролирате стреса. Стресовите ситуации консумират огромно количество енергия. Говоренето с приятел или роднина, присъединяване към група за подкрепа или посещение на психотерапевт може да помогне срещу дифузния стрес. Релаксиращите терапии като медитация, самохипноза, йога и тай-чи също са ефективни инструменти за намаляване на стреса.

Не се преуморявайте

Възстановяване на енергията

Една от основните причини за умората е прекаляването с работа, разбира се. Преумората може да включва професионални, семейни и социални задължения. Опитайте се да рационализирате списъка си с дейности, които сте поставили в графата задължителни. Определете приоритетите си по отношение на най-важните задачи. Спестяването на тези, които са по-малко важни, ще направи много срещу преумората.

Спортувайте

Упражненията гарантират, че ще спите по-добре. Те също така дават на клетките ви повече енергия за изгаряне и циркулиране на кислород. Освен това карат тялото ви да освобождава епинефрин и норепинефрин, стрес хормони, които в скромни количества могат да ви накарат да се чувствате енергични. Дори бързата разходка е добър старт.

Спрете цигарите

Също така намалете цигарите или най-добре ги спрете. Знаете, че тютюнът застрашава вашето здраве, но може би не знаете, че пушенето всъщност пилее енергията, причинявайки безсъние.

Никотинът в тютюна е стимулант, така че ускорява сърдечната честота, повишава кръвното налягане и стимулира активността на мозъчите вълни, свързани с будността. Това прави заспиването по-трудно.

Храни за възстановяване на енергията

Храни за възстановяване на енергията

Разбира се, можете да ядете, за да възстановите енергията си. По-добре е да хапвате малки ястия и закуски на всеки няколко часа, отколкото три големи ястия на ден. Този подход може да намали възприемането за умората, защото мозъкът се нуждае от постоянно снабдяване с хранителни вещества.

Консумирането на храни с нисък гликемичен индекс, чиито захари се абсорбират бавно, може да ви помогне да избегнете умората, която обикновено възниква след хранене с бързо абсорбиращи захари или рафинирани нишестета. Сред храните с нисък гликемичен индекс са пълнозърнестите храни, зеленчуците с високо съдържание на фибри, ядките и здравословните масла като зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest