Погребват Стивън Хокинг до Нютон
Stephen Hawking to be Buried by Isaac Newton`s Grave
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности»Погребват Стивън Хокинг до Нютон

Погребват Стивън Хокинг до Нютон

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k477
Стивън Хокинг

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде погребан в Уестминстърското абатство. Така един от най-великите умове на нашето съвремие ще намери вечен покой до Нютон и Чарлз Дарвин.

Фактическото погребение на световноизвестния британски физик ще се състои на 31 март в Кеймбридж. Там Стивън Хокинг живя и преподава над 50 години.

По план прахът на Хокинг ще бъде положен в храма по-късно тази година. Това съобщи говорител на абатството. По този повод ще бъде отслужена специална литургия.

Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство до гроба на Исак Нютон. Преподобният Джон Хол, старшият свещеник на Уестминстър, заяви, че е напълно естествено останките на ученият да лежат редом до тези на други изтъкнати учени. Исак Нютон е бил погребан в абатството през 1727, а Чарлз Дарвин – през 1882 година.

Световноизвестния британски физик Стивън Хокинг се спомина миналата седмица на 76-годишна възраст. Той бе един от най-даровитите физици, въпреки че страдаше от тежкото заболяване амиотрофична латерална склероза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати