sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Как животните могат да заместят доктора

Как животните могат да заместят доктора

Съдържание:

Как животните могат да заместят доктора
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Анималотерапията представлява лечение на хора с помощта на животни. Става актуално на Запад през седемтесетте години на миналия век.

Съществуват няколко вида анималотерапия. При хипотерапията главната роля да помагат на хората се пада на конете. Използва се най-вече при психични и неврологични заболявания, при нарушения на опорно-двигателния апарат, атеросклероза, черепно-мозъчни травми, полиомиелит, стомашно-чревни заболявания, простатит, сколиоза, умствена изостаналост.

Делфинотерапия

Делфинотерапия се използва в медицината и психотерапията. Установено е, че когато хората общуват с делфини, това помага за стабилизирането на психоемоционалното им състояние, намалява и психическото напрежение.

В Куба, например, делфини лекуват деца с паралич. Съществува специален медицински център за деца, страдащи от детска церебрална парализа, в който малките плуват заедно с делфините.

В същия център са ставали не едно и две чудеса, в които дечица, до вчера с в инвалидна количка, прохождат. По същия начин се лекува и друга сериозна болест на психическа основа - аутизъм. При тази болест децата се затварят в себе си. Те обаче започват да се връщат към света само след няколко плувания с делфини.

Канистерапия

Канистерапия - Как животните помагат

При канистерапията пък се използват кучета. Разходката с куче намалява вероятността от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система.

В кучешката слюнка се съдържа ензима лизоцим, който унищожава болестотворните микроорганизми. Канистерапията се препоръчва при истерии, неврози. Много често психиатрични клиники разполагат с кучета "на щат" от всякакви породи - коли, булдог, ротвайлер, пинчер.

Фелинотерапия

Котките помагат

Всички може би сте чували за лечебните свойства на котките.

Фелинотерапията облекчават самотата, успокояват и намаляват артериалното налягане. Когато някой от семейство се разболее, котката усеща това, но и намира безпогрешно болното място. Лекари от САЩ пък са стигнали до извода, че хората, които имат котки за домашни любимци, по-рядко ги покосяват инфаркт, отколкото хората без котки.

Биополето на котките стабилизира работата на сърцето, премахва ставните болки и главоболието, лекува вътрешните възпалителни заболявания. Специалистите казват, че ако котка живее дълго време в дома ви, значи имунната ви система е "бомба" - приятелство с писаните я укрепва.

Хирудотерапия

Хирудотерапията пък се нарича лечението с медицински пиявици. Те са използвани в кардиологията, дерматологията, хирургията, гинекологията, урологията, неврологията. С пиявици се лекуват разширени вени, тромбофлебит, хипертония, сенокардия, инфаркт на миокарда, хемороиди, атеросклероза, кожни болести, белодробни болести, мигрена, глаукома, синузит, неврит, бронхиална астма, гинекологични и много други заболявания.

В последните години на пиявиците се приписва и нова роля - да помагат в борбата с целулита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest