sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Наука и Експерименти»Стивън Хокинг: Бог не съществува!

Стивън Хокинг: Бог не съществува!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k477
Стивън Хокинг
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Сивън Хокигн е един от най-великите умове в областта на науката на нашето съвремие. Световноизвестният астрофизик и космолог е награждаван многократно за своя принос в областта на квантовата физика, природата на черните дупки и разбирането на пространствено-времевия континиум.

Великият ум бе поканен като гост на фестивала Стармус Астрофизик. Хокинг за пореден път предизвика противоречиви коментари относно изказването си, че Бог не съществува.

Това не е първият път, когато Стивън Хокинг прави подобно изявление. През 2014 г. по време на интервю за испанска медия той обяви, че е атеист.

Изказването на Хокинг не е чак толкова изненадващо, предвид вечната борба на науката срещу вярата. По думите му хората не са нищо повече от напреднала порода маймуни, която живее на малка планета, която се върти около ярка звезда.

Ние обаче имаме шанса да разберем Вселената, а това ни прави специални.

Стивън Хокинг

За Хокинг няма съмнение, че науката ще победи. Според учения съществува фундаментална разлика между религията, която се основава на авторитета на несъществуващо божество и науката, която се основава на наблюдението и разума.

Всеки е свободен да вярва в каквото и да било, но Хокинг просто се чувства длъжен да напомни – Господ не съществува. Никой не е създал Вселената просто така и не насочва съдбата ни – колкото и да ни се иска да е така понякога.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest