sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предсказания и Пророчества»Важните открития се правят насън

Важните открития се правят насън

Нина НордНина Норд
Джедай
760558
Важните открития се правят насън
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл-10%
Препоръчано за теб:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Едни от най-важните открития в историята на човечеството са направени по време на сън. След като дълго размишляват как да стигнат до опроделени изводи, великите умове се предават и след куп безсънни нощи лягат да поспят.

Тогава мозъкът им прави структурен анализ на цялата информация и я нарежда по начин, по който те все още не са се сетили. Много известни учени сънуват разгадката на проблема, коюто не могат да решат наяве.

Благодарение на това например Алберт Айнщайн е успял да установи взаимовръзката, която съществува между пространството и времето. Известно е, че Менделеев е създал таблицата с химическите елементи, след като няколко денонощия подред не спал.

Накрая заспал и сънувал подредбата. Той станал, записал всичко на лист и се оказало, че трябва да се направи само една поправка.

През 1782 г. водопроводчикът от английския град Бристол Уотс изобретил метод за изработка на сачми. По онова време сачмите се изработвали в единични форми или се отрязвали от оловна пръчка и после се оформяли като сфера.

Важните открития се правят насън

Водопроводчикът насън видял дъжд от сферични капки и разбрал какво трябва да се направи. Той се събудил и обяснил какво е необходимо – течното олово трябва да се лее от голяма височина в специална кула с воден басейн.

По пътя капките олово ще се превърнат в почти идеални миниатюрни сфери. Когато американският механик Елиъс Хоу през 1844 г. разработвал първата си шевна машина, много му пречело игленото ухо.

То и влачещият се след него конец не позволявали на механизма лесно да прокарва иглата през плата. Всичко се изяснило, когато Хоу сънувал среднощен кошмар – той бил пленен от канибали, които искали да го убият.

Те му казали, че ще го пощадят, ако веднага изобрети шевната машина. Хоу забелязал, че диваците държат копия, в чиито накрайници има дупки.

След като се събудил от кошмара, механикът веднага нарисувал това, което е сънувал. Оттогава всички шевни машини работят на един и същи принцип.

Нилс Бор е видял насън структурата на атома, а Александър Флеминг – пеницилина. Според изследователите на сънищата сънят е идеално състояние на самопознанието. Тогава всички участъци на мозъка работят само за себе си.

Сънят е период на самоизключване, на самоизолация. В бързия сън, а точно в този отрязък виждаме сънища, подсъзнанието ни се активира. Сънищата ни са прозорец, през който наблюдаваме самите себе си и то по-правилно, отколкото наяве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest