Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предсказания и Пророчества»Пророческите сънища на великите хора

Пророческите сънища на великите хора

Пророческите сънища на великите хора

В тази статии са подбрани различни случаи, в които пророчества в сънищата им или в тези на техни близки, са предсказвали важни събития на велики хора в историята на света.

- Бременната съпруга на македонския цал Филип ІІ, Олимпия, сънувала, че мъжът й полага върху корема й печат с изображението на лъв. Роденият от нея син Александър става велик завоевател, силен и храбър като лъв.

- Самият Александър Македонски сънувал пророчески сън по време на един от своите походи, когато приятелят му Птоломей бил смъртно ранен с отровна стрела. В съня Александър видял дрякон с трева в устата, който му казал, че с тази трева може да излекува ранения. На сутринта той описал билката на войниците си и изпратил 200 души да я търсят. Тя спасила живота на Птоломей, но и на много други ранени.

- Смъртта си сънувал американският президент Ейбрахам Линкълн. Когато бил под владенията на Морфей видял, че обикаля Белия дом, за да открие източника на странен звук. Накрая се оказва в зала, пълна с хора, застанали край ковчег, пазен от почетен караул. Лицето на мъртвеца било покрито с парче плат и Линкълн попитал кой е починалият. Отговорът бил "Президентът. Беше убит". Не след дълго Линкълн наистина е застрелян в театър "Форд".

Пророческите сънища на великите хора

- Пророчески сън пък предсказал на Наполеон Бонапарт безславния край на военния му подох в Русия. Няколко години преди това владетелят сънувал, че руският император Александър, облечен в меча кожа, го напада и започва да го души.

- Джоан Хол, дъщеря на една от загиналите при потъването на Титаник, сънувала кораба да плава нагоре с дъното. Катастрофата видяла насън и сестра й, която изобщо не знаела, че майка й си е купила билет за това пътуване с фатален край, пише сп. Паралели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сирма
Сирма
05.10.2011 18:42
Възможно е Александър Македонски да е сънувал този сън за прияреля си. По - късно след смъртта му, именно Птолемей Лагов-македонски генерал занася в Александрия саркофага на Александър.Д ействително са били приятели.
0
0