sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности»Запознайте се с истинския Шрек – Морис Тиле

Запознайте се с истинския Шрек – Морис Тиле

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k923

Шрек е сред най-разпознаваемите анимационни герой, но образът на чудовището от едноименното филмче не е измислен, а напълно автентичен. Истинският Шрек се казва Морис Тиле и е бил кечист.

Въпреки че от компанията Дриймуъркс отказват да потвърдя взаимстването на образа на Морис при създаването симпатичното чудовище, приликата между реалната личност и анимационния герой е очевидна, както може да видите в нашата галерия.

Морис Тиле е роден в Русия през 1903 година, а става световноизвестен в края на 30-те години на миналия век. Морис се ражда с бялоруса коса, от където идва и прякорът му Френския ангел.

На 17-годишна възраст обаче той напълно губи ангелския си облик, а при преглед лекарите установяват, че страда от състоянието акромегалия – хормонално разстройство, което забързва растежа на костите, а с тях и на ръцете, краката и лицето на болния.

Това променя напълно лицето на Френския ангел и го превръща в подобие на Шрек. Той обаче използва заболяването си като мотивация, а не като уязвимо място, за което не му се говори.

В края на 30-те години той известен с кеч уменията си и под прозвището Френския ангел печели много титли и слава.

В него се влюбва известният за времето си модел Дориан Лий – момент от живота на Морис, който също е пресъздаден във филмчето Шрек – любовта между Шрек и принцеса Фиона.

Като малък Тиле споделя, че е искал да стане адвокат, но избухването на Втората световна война бързо слага край на тази негова мечта. Той се премества в САЩ и започва да припечелва с борба.

През 1940 година печели първата си титла в тежка категория, след което я губи и си я връща отново през 1944 година при паметен мач в Бостън.

Последният мач на Морис е през 1953 година, като умира година по-късно в Чикаго от сърдечна недостатъчност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest