sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Краят на Света»Статистика: Човечеството изчезва след 200 години!

Статистика: Човечеството изчезва след 200 години!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k458
Човечество
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Човечеството ще загине и това е неминуемо. Вселената мълчи, а това говори, че сме единствени, неповторими, но и неразумни.

Хората постигат някакъв сериозен напредък в развитието си едва през последните 100 години. Това ни прави крайно изостанали в развитието. Поне на пръв поглед.

Цивилизацията ни ще изчезна, подобно на всички подобни на нас разумни същества, достигнали определени технически знания. До този неоптимистичен извод е достигнал американският учен астрофизик Даниел Уитмир.

Уитмир е преподавател по астрономия в университета в Арканзас от цели 37 години. Той е убеден, че Земята може да приюти разумен живот максимум за около милиард години, след което той се самоунищожава. В този период човекообразните примати са имали възможността да се развият в технологична цивилизация, подобна на нашата, около 23 пъти. За съжаление днес нямаме свидетелства за съществуването на други форми на живот, които притежават сходни знания с тези на земляните.

Технологии

В началото ученият е бил убеден, че човечеството може би е глуповатият разумен вид живот в галактиката. Причината е, че развиваме високи технологии едва стотина години, като през това време другите цивилизации биха могли да ни изпреварят с милиони, дори милиарди години. Ако обаче съществуваха.

С годините преподавателят осъзнава, че вероятността за продължително съществуване на високоразвита култура е твърде малка и практически нереална. При липсата на конкуренция може да се окажем най-умни.

От теорията на Уитмир следва, че когато човечеството достигне определено ниво на цивилизация в технологиите, то ще загине. Причината е, че всичките ни достижения и открития ще влияят негативно на собствената ни биосфера и в крайна сметка – ще ни унищожат.

Развитие

По график според Уитмир ще живеем още между 200 и 500 години, не повече. Статистиката му е изчислена на база на сегашното развитие на технологиите.

Въпреки статистиката Уитмир не е песимист. Той е убеден, че ако наистина сме уникални, то следва и да сме най-интелигентната съществуваща форма на живот в момента. Ако успеем да пробием напред и достигнем до нови знание, ще можем да продължим съществуването си на Земята дотогава, докато пожелаем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest