sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Легенди»Легендата за зловещата Дама Пика

Легендата за зловещата Дама Пика

MarianeMariane
Джедай
329112182
Дама Пика

Всички са чували за зловещата Дама Пика, която само чака да бъде призована от непредпазливи любопитни деца, за да премине през огледалото в нашия свят и да довърши злокобното си дело. Но как започнало всичко и как една миловидна девица се превърнала в кошмара на много поколения подрастващи и на техните родители.

Историята започва в затънтено село в средата на XIII век, в което живеело миловидно момиче. Девицата, надарена с разкошна тъмна коса и тъмни очи, била в мечтите на всички мъже в околността.

Всички се надпреварвали за вниманието на хубавото момиче, въздишали по нея, но тя не обръщала внимание на никого. Дълбоко религиозната девица била целомъдрена и страняла от ухажорите.

Нейното поведение разгневило мъжете, които тя отблъснала, те се озлобили срещу нея и решили да и отмъстят, като я обезобразят.

Някогашните ухажори, които въздишали по девицата, изпълнили пъкления си план, но това не било достатъчно. След като я обезобразили, те я прогонили от селото, в което живеела дотогава и клетницата започнала да скита из горите.

Дама Пика

Обезобразената девойка скитала дълго време сама из горите, обсебена от мисълта за отмъщение към онези, които ѝ причинили това страдание.

Постепенно тъмните мисли я обзели напълно и тя се превърнала от красива девица в зла вещица. От гората, в която се криела, вършела злини, но най-голямата сторила, преди да умре.

Дама Пика направила магия, която да ѝ позволи след смъртта си да се всели в огледало и да съсредоточи цялата си зла сила в него. И всеки, който реши да призове Дама Пика, да изгуби разума си при вида на грозното ѝ обезобразено лице, което тя криела под черен воал.

Имало и щастливци с чисти сърца, които били пощадени от злата магия на вещицата. Но преди да бъдат освободени от влиянието ѝ, тя им задавала три много трудни въпроса. Отговорели ли вярно, можели свободни да продължат по пътя си, но сбъркали ли - напускали този свят и отивали при нея в огледалото.

Всички онези, които се опитвал да я призоват днес, пропускат един важен факт - Дама Пика не може да бъде призована по всяко време и от всекиго.

Има само един ден в месеца, в който може да изпълните ритуала по призоваването на Дама Пика. Трябва задължително да е студено и да е пълнолуние.

Пълнолуние

Тогава точно в полунощ завесата между световете е най-тънка и заклинанията имат най-голяма сила. Тогава трябва да потърсите тъмно помещение с голям огледало, да приготвите колода с карти и да извадите от тестето Дама Пика.

За да бъде успешно призоваването, на ритуала трябва да присъстват две жени и двама мъже. Най-смелият от тях трябва да сложи пред огледалото картата на дамата, да напръска с малко дезодорант и да повтори три път и силно: Дама Пика, появи се!

Видите ли черната ѝ сянка в огледалото, знайте че сте успели да призовете призрака на Дама Пика. А погледнете ли я - ще обезумеете и ще изгубите разсъдъка си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.03.2018 15:31
Със сигурност няма да откача...
1
2
Иван Ташев
Иван Ташев
26.08.2017 13:06
Много интересно...!
8
1