Наричат това момиче Следващия Айнщайн
Meet the Girl That`s Being Called the World`s Next Einstein
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Наричат това момиче Следващия Айнщайн

Наричат това момиче Следващия Айнщайн

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1k
Следващия Айнщайн
Снимка: Curiosity

23-годишната Сабрина Пастерски може би е следващият учен, който ще преобърне света на технологиите. Младото момиче вече работи за НАСА и с трудовете си е привлякла вниманието на Стивън Хокинг.

Сабрина е завършила докторска степен в Харвард и докато нейните връстници са били по купони, тя е посвещавала цялото си време на наука. Никога не е опитвала алкохол и не е пушела цигари, а е правила научни експерименти.

Младото момиче няма профил в нито една социална мрежа и не познава нито една компютърна игра, като казва, че иска да посвети времето си на нещо наистина важно.

Предпочитам да остана концентрирана върху това, което наистина ме интересува, казва Сабрина.

Тя проучва черните дупки, времепространството и гравитацията, а наблюденията ѝ са цитирани дори от гений като Стивън Хокинг, който казва, че тя може да забелязва реда в хаоса.

Още от малка Пастерски проявява силен интерес към науката, а само на 14 година успява да конструира първия си самолен. След като завършва гимназия, Джеф Безос – основателят на Amazon, ѝ предлага работа по новия си проект Blue Origin.

Следващия Айнщайн
Снимка: Curiosity

Когато кандидатства за първи път в Харвард, Сабрина не е приета, но през следващата 2010 година става студентка в най-престижния университет в света.

Дипломира се с почести, а след като защитава докторантурата си, печели стипендия от 250 000 долара, за да продължи с проучванията си.

От програмата Спейс Екс също проявяват интерес към работата на момичето, защото смятат, че с нейна помощ в близко бъдеще може да се пуснат първите междугалактически пътувания.

Самата Сабрина обаче е доста скромна по отношение на успехите си и казва само, че е щастлива, когато се занимава с наука и не заслужава цялото внимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest