sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха»Притчата за успехите и провалите в живота

Притчата за успехите и провалите в живота

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k978
Притчата за успехите и провалите в живота

Няма как, стремейки се към успехите, човек да не се спъне и да не падне. Провалите са част от житейския път на всеки, но за жалост само веднъж да направиш грешка, хората винаги ще те свързват с нея, а не с хилядите победи.

Това житейско и несправедливо правило най-добре се представя от една притча за учителка и нейните ученици.

Учителка на шестокласници решила да им напише таблицата за умножение, въпреки че те я познавали доста добре и били твърде зрели за този материал.

Когато стигнала до 9 по 10, вместо да напише 90, написала 80, а след това завършила с 10 по 10 е равно на 100.

Тъй като учениците знаели отлично таблицата за умножение, веднага забелязали грешката. Започнали да си шушукат, да се смеят и да се държат неуважително.

Тогава учителката се обърнала към тях и ги помолила да погледнат цялата на дъска. На нея имало изписани 100 уравнения, 99 от тях били верни, а едно грешно.

- Дори да сте допуснали само една грешка, а във всичко останало да сте се справяли брилянтно, хората около вас винаги ще ви свързват с вашия гаф и ще са по-склонни да забравят добрите ви дела.

Но вие самите никога не бива да забравяте в какво сте наистина добри. Не позволявайте на един пропуск да срива самочувствието ви и да ви кара да се съмнявате в уменията и талантите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest