sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха»Притчата за зодия Козирог

Притчата за зодия Козирог

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k940
Притчата за зодия Козирог

Представителите на зодия Козирог са известни с това, че независимо какво им струва, те ще изкачат върха пред себе си. Това е единствената зодия, която е подготвена за трудности, но има само едно нещо, с което трябва да се съобразява и което ще разберете от тази притча.

Козирогът се родил като обикновен козел, който искал да постигне повече от всички останали наоколо. Той решил, че ще изкачи най-високия връх, за да докаже, че може повече от останалите.

Козелът тръгнал към върха и нито спънките по пътя, нито лошото време го отказали от целта. През цялото време той гледал към върха и знаел, че един ден ще го покори.

Минавали месеци, а върхът все още бил далеч, но на козелът нито за момент не му минало през ум да се откаже и да се върне назад. Борил се с разстоянието и предизвикателствата, но накрая успял да покори най-високия връх.

Когато погледнал отгоре, можел да види целия свят в краката си. Извикал:

- Вижте ме, аз съм най-великият Козирог!

Но никой не му отговорил и не го поздравил за постижението, защото Козирогът бил сам на върха.

Поуката е, че никоя победа не е ценна, когато няма с кого да споделиш постижението. Близките хора винаги трябва да вървят ръка за ръка с личните цели, за да не оставаме сами в най-хубавите и най-лошите си моменти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest