Притчата за зодия Везни

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k966
Зодия Везни

Няма друга зодия като Везните, която толкова старателно да се стреми към баланс и хармония. Какво обаче губят във вечното търсене на златната среда, може да разберете от притчата, която ви представяме.

Един ден Везните попаднали между двама приятели, които спорели. Едрият ги дърпал вдясно, а другият - вляво, а чувствително Везни се опитвали да пазят равновесие, без да пренебрегват никого.

- Ах, този от дясно е по-прав, но искаме да сме любезни и с този от ляво, мислели си Везните, отказвайки да вземат категорично решение.

Те мечтаели само да застанат в идеалното равновесие, съобразявайки се с мнението на всички. Но това така и не се случило и затова Везните се замислили над нерадостната си съдба.

Докато разсъждавали над живота си, Везните стигнали до извода, че всъщност никой не се интересува от тях, а само им дават нов и нов товар, който да измерват и над който да се притесняват.

Никой не забелязвал колко са угрижени и как се стараят да угодят на всеки, без да споделят личната си гледна точка.

Поуката е, че поставяйки чуждото мнение на пиедестал и преструвайки се пред другите, много по-малко хора ще ни ценят. Когато даваш възможност на околните да те мачкат и не реагираш, те ще те използват, без да се замислят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest