sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Стивън Хокинг ще лети на първото пътешествие в Космоса

Стивън Хокинг ще лети на първото пътешествие в Космоса

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k477
Стивън Хокинг

Стивън Хокинг – световноизвестният британски физик и изследовател на черните дупки, ще се отправи на космическо приключение. Той има намерението да приеме предизвикателството да е първият участник в експеримент за космически разходки. Хокинг ще се качи на борда на кораб, който ще го изпрати сред любимите му звезди.

Хокинг ще се отправи в Космоса на борда на кораб на компанията Virgin Galactic. Той обяви това в предаването Добро утро, Британия на телевизионната компания Ай Ти Ви. В него гостите обсъждаха темата за Международния ден на щастието. Ученият изтъкна, че нещото, което го прави особено щастлив е, че в близко бъдеще му предстои едно уникално пътешествие сред звездите.

Британският астрофизик винаги се е надявал някой да го покани на подобно пътуване, но не мислел, че това може да се случи реално. Когато собственикът на ракетата, милиардера Ричард Брансън му звъннал и му отправил апетитното предложение, той веднага му отговорил утвърдително.

Брансън, собственикът на Virgin Galactic, сбъдва мечтата на Стивън Хокинг. Компанията ще даде старт на туристическите полети около Земята съвсем скоро. Британският милиардер смяташе това да стане още през 2009-та година, но куп технически проблеми попречиха това да стане факт. Днес всички те са изчистени и не се очаква появата на нови пречки по пътя към звездите.

Обиколка на Земята

Космическият кораб за туристи вече е готов. За момента той се води пробен и ще се отправи на първата си разходка около Земята до няколко месеца. Ако всичко премине успешно, компанията ще започне масово производство на подобни кораби. Така само след няколко години обиколките около Земята ще са достъпни за всеки, който пожелае.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest