sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тийнейджър откри гигантски диамант в Арканзас

Тийнейджър откри гигантски диамант в Арканзас

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983516
Ахат
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Тийнейджър откри огромен диамант в парк в Арканзас. Теглото му е 7.44 карата.

14-годишният ученик Калел Лангфорд е гордият откривател на един от най-големите диаманти в района. Той посетил парка Диамантения кратер в Арканзас със семейството си миналата събота. Само след половин час търсене той се натъкнал на съкровището.

Когато извадили диаманта от земята, Калел и баща му не били сигурни, че това изобщо е скъпоценен камък. Той бил покрит с пръст и приличал на най-обикновен камък. Те все пак решили да го покажат на персонала на парка. Така се оказало, че това е един от най-големите диаманти в цялата история на парка.

Представител на парка споделя, че в дадения момент условията за търсене на скъпоценни камъни в парка са били идеални. През цялата седмицата са валели проливни дъждове. Те са отмили горния почвен слой и оголили диамантите, които са се намирали по-близо до повърхността.

Тийнейджърът е кръстил камъка Диаманта на Супермен. Малкият е категоричен, че няма да го продава и ще го запази за спомен.

Кратерът на Диамантите е единственото находище в света, където всеки посетител може да търси съкровище съвсем свободно. Най-хубавото е, че каквото си намерите там, си остава за вас. До момента там са открити над 75 000 диаманта, като от началото на годината броят им е 97. Статистически на ден излизат по два диаманта, което дава големи надежди на туристите. За момента най-големият, открит в мината, е диамант с тегло 40.23 карата. Той носи името Чичо Сам.

Ахат

В мината излизат жълти, бели и кафяви диаманти, а потокът по посетители не секва. Хора от всякаква възраст, пол и раса прекарват часове наред в търсене. Най-подходящо за откриване на диаманти е времето след проливните дъждове, характерни за района.

Те измиват горния слой почва и прах, като оставят на повърхността по-едър чакъл и, разбира се – диаманти. Ако те не ви блазнят по някаква причина, в кратера може да се натъкнете още на аметист, ахат и много други прелестни творения на природата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest