Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха»Как мравката губи мотивация за работа

Как мравката губи мотивация за работа

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Мравки

Мравката много обичала своята работа и изпълнявала своите задължения съвестно, но лъвът – нейният шеф, решил, че може да бъде още по-ефективна с подходящата мотивация.

Ето защо той назначил хлебарка, която да надзирава работника и да съставя доклади относно неговата дейност. На хлебарката заявил, че за да осъществява контрол, ще е ѝ е необходима помощ с документите и телефоните разговори. Затова наели паяк, който влязъл в ролята на секретар.

Хлебарката редовно пишела доклалите си до лъва, а той би доволен от контрола, който има над работника си. Организирали са се срещи всяка седмица, за да се обсъжда подобряването на дейността на мравката.

Хлебарката имала нужда от компютър, който да архивира старите ѝ доклади, заради което купили компютър и наели муха, която ръководела отдел Информатика.

Щастливата от своята работа хлебарка с времето все по-малко я обичала, тъй като ѝ се налагало да пише отчети не до един, а до трима началници, което ѝ отнемало време.

Лъвът обаче сметнал, че е нужен още един ръководител, който да следи за работата и на мравката, и на хлебарката, и на мухата. Затова наел щуреца. Той трябвало да контролира бюджета за целия сектор.

Щурецът заявил на лъва, че е нужно и предварително проучване на средата, преди да се работи, и за тази длъжност бил нает бухалът.

Работното ежедневие ставало все по-натоварено и лъвът забелязал, че мравката не произвежда толкова, колкото преди. Тогава наел още един бухал, който да осъществи одит и да предложи решение за проблема.

След 3-месечно проучване бухалът заявил, че на мравката ѝ липсва мотивация, а поведението ѝ е твърде конфликтно, когато общува със своите началници. И по тази причина лъвът уволнил единствения си служител.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest