Съвети за оцеляване, които ще ви убият
Survival Tips That Could Actually Kill you
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на Природата»Съвети за оцеляване, които ще ви убият

Съвети за оцеляване, които ще ви убият

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k458
Джунгла
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Светът е голям и опасности дебнат отвсякъде. За всяко нещо обаче ще се намери някой, който да ни съветва как да се оправите по-добре.

Когато става въпрос за оцеляване, съществуват редица съвети. Част от тях не само че са погрешни, но могат да ви убият. Ето кои неща, на които са ни учили от малки, са тотално сбъркани. Вижте съветите за оцеляване, които са опасни за живота и по-скоро може да ви навредят, отколкото да ви помогнат.

Храните, които животните ядат, са подходящи и за хората

Някои птици и животни ядат плодове и гъби, които не се обработват от човешкия стомах. Още повече, че хищниците ядат сурово месо – почти напълно отречено от менюто ни.

Ударете в носа акулата, която ви напада

Ако ви е нападала акула, то определено знаете, че в този момент е изключително трудно да нанесете силен удар в носа на движещото се животно. Когато акулата се опита да ви захапе, то най-добре ще е да се опитате да поставите твърд предмет между вас и нея. Когато не разполагате с такъв, вместо да размахвате юмруци, най-добре забийте нокти в очите и хрилете ѝ.

Измръзналия разтрийте с ракия или го сложете в гореща вана

Горещата вода може да предизвика шок. Ракията върху измръзналата кожа пък може да я нарани. Най-добре е измръзналият крайник да се затопля постепенно с одеяла и бутилки с топла вода под мишниците.

При ухапване от змия може да изсмучете отровата

Змия

Ако змията наистина е отровна, отровата веднага навлиза в кръвния поток. Ако поставите устата върху ухапаното място, само ще вкарате още бактерии в раната. Освен това има реална опасност отровата на попадне в хранопровода. Истинският съвет по оцеляване е да държите сърдечната честота ниска – така кръвта циркулира по-бавно и забавя разпространението на отровата. Ухапаното място, ако е възможно, трябва да се държи под нивото на сърцето. Ухапаният трябва да се закара по най-бързия начин в болницата.

Загубите ли се в пустошта, веднага търсете храна

Тотално погрешно. Можем да оцелеем до шест седмици без храна. За да оцелеем в пустошта, е много по-важно да си намерим подслон възможно най-бързо.

Течността в кактуса може да ви спаси от жажда

Достоверно само ако безпогрешно различавате вида кактус, от който можете безопасно да филтрирате вода. В противен вариант от тази течност ще ви стане лошо, ще я повърнете, което ще доведе до още по-скоростна дехидратация.

Ако ви нападне мечка, правете се на умрели

мечки

Зависи от мечката и типа на нападение. Ако животното ви атакува реално, винаги се отбранявайте. Когато я видите първи, отстъпвайте бавно и тихо към по-безопасно място – силният шум представлява по-голям противник и я кара да бяга. Мечките по природа нападат само за да защитят мечетата си. Животното винаги предупреждава от разстояние, че не е добре да приближавате, като вдига шум. Ако все пак тя осъществи контакт и нямате време да се отдръпнете бавно от мястото, то легнете по корем и покрийте с ръце врата си. При хищническо нападение обаче най-логично ще е да се борите за живота си с всички сили.

Наклоненият навес винаги е добро убежище

Всичко зависи от климата. Наклоненият навес пази от вятър и студ през нощта. Когато обаче се нуждаете от топлина, то това е последното нещо, за което може да се сетите.

Мъхът винаги расте от северната страна на дърветата

Тотално погрешно. Мъх има по всички страни на дърветата. Ако той е в повече на някоя от страните, това зависи от околната среда.

Плувайте успоредно на брега, ако попаднете в мъртво вълнение

Мъртво течение

Това може да помогне само ако вълнението идва откъм морето. Често обаче то идва под ъгъл. Най-доброто решение е да се опитате да стоите близо до брега, като плувате перпендикулярно на течението: под ъгъл спрямо течението и към брега. Най-добрия съвет за оцеляване е да не се изморявате прекалено и да не плувате срещу течението. Пазете силите си и останете над водата, докато пристигне помощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest