sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Апетитът предсказва смъртта

Апетитът предсказва смъртта

Нина НордНина Норд
Джедай
760565
Апетитът предсказва смъртта
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От това какъв е апетитът ви, зависи кога ще умрете, твърдят диетолози от Израел. Те обаче подчертават, че проучванията им засега касаят само вероятността на смърт на наистина възрастни хора.

След редица експерименти те установили, че вероятността от смърт на възрастен човек значително се повишава, ако има нарушения на апетита дори при нормално за възрастта му здраве.

Тези изводи учените направили след анализ на данни на над 300 души на възраст от 70 до 85 години. Било установено, че чувството на апетит е напълно добър предсказател на смърт в зряла възраст.

Хората, които имали липса на апетит, умирали доста по-рано дори да се радвали на сравнително добро здраве. При тях просто нараствал рискът от смърт от всички възможни причини.

Апетитът предсказва смъртта

Засега учените все още не са наясно по какъв начин липсата на апетит е свързана с продължителността на живота. Според една от хипотезите чувството на апетит в значителна степен зависи от вътрешните процеси на остаряване и от възрастовите хормонални промени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Соня
Соня
20.01.2011 10:50
Свекърва ми от два три месеца преди да почине повтаряше, че нищо не и се яде, а ние смятахме, че се глези и почина. Лека и пръст.
4
0