Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Котаракът Оскар надушва смъртта

Котаракът Оскар надушва смъртта

Котаракът Оскар надушва смъртта
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Котаракът Оскар от днес е световноизвестен. Мъркащото животинче притежава невероятната дарба да надушва смъртта и тя е проработила вече в около 50 случая.

Когато бил само на 6 месеца Оскар бил осиновен от приют за животни, но сега обитава рехабилитационния център "Стийр" в Провидънс, Роуд Айлънд, където живеят пациенти с тежка деменция.

Котаракът Оскар надушва смъртта

Уникалната способност на Оскар привлякла вниманието на д-р Дейвид Доса, специалист по заболяванията на старите хора от американския университет "Браун".

Сивкаво-белият котарак рядко обикаля стаите на болните пациени, освен когато на някой от тях не му остават броени часове живот, пише вестник "Дейли Телеграф".

От 2007 година, когато д-р Доса за първи път забелязал способностите на Оскар, той е удвоил предречените от него смъртните случаи.

Когато Оскар предусети смъртта, се сгушва до пациента и прекарва заедно с него последните му земни часове.

Лекарите от рехабилитационния център веднъж решили да изпробват способностите на Оскар и го сложили на леглото на стар дядо, който очаквали всеки момент да се спомине. Котаракът обаче не им се вързал на номера и изтичал до леглото на друг пациент. Още същата вечер той минал в онзи свят.

Д-р Доса и останалите медици от центъра вече са абсолютно сигурни в своя предвестник на смъртта и когато той се сгуши до поредния умиращ, уведомяват близките му, че остават часове до кончината му.

В своята книга "Срещи с Оскар: необикновената дарба на една обикновена котка" доктор Доса предполага, че Оскар най-вероятно надушва специфичните биохимични вещества, които отделя умиращата клетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
41
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
кристина
кристина
11.10.2013 19:26
имаше го в един от епизодите на доктор Хаус
4
4
Ева
Ева
06.07.2011 16:25
Аз имах котка, която почина на 14 г. от тежко заболяване. Още от малко коте винаги лежеше от лявата страна на корема ми, когато съм седнала или легнала, дори нощем. След години се установи, че точно там имам тумор.
4
4
NG
NG
20.07.2014 15:50
И с мен се случи нещо подобно. Нашата котка почина на 12 г., след операция, която не можа да я спаси. След 6 г. и мен ме оперираха от същото. Лягаше винаги на едно и също място върху корема ми, сякаш приживе тя ме е пазила и е поела върху себе си болестта, за която не съм подозирала.
4
4
поля костадинова
поля костадинова
23.01.2011 17:02
Не напразно, котката според мен си остава доста загадъчно животно с непредвидим характер.
4
0