Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Митове за славяните, в които всички вярват

Митове за славяните, в които всички вярват

2 от 3 Снимки

2. Славяните били светлооки и русокоси хора


Днес често някои исторически етнически групи се разглеждат като хора, излезли от Едемската градина – всички са руси, синеоки и със светла кожа. Това мнение обаче се поддържа основно от някои радикални елементи сред историците, които разглеждат историята през призмата на теорията за арийския произход на някои народи.

Истината е, че славяните са били точно както и другите европейци (включително и скандинавците) предимно със светлокафява коса. Сред тях винаги е имало изобилие от хора с черна коса и по-тъмна пигментация на кожата, независимо за коя група славяни се говори – южни, западни или източни;

Трудно е да научим истината за историята такава, каквато е в действителност. Много от фактите са изгубени в бурните и често кървави събития на отминалите епохи. Също така естествено е да се получават известни разминавания в информацията, когато няколко различни групи описват едно и също събитие, но от своята гледна точка.

Славяните са най-голямата езикова група в Европа. Както всеки друг народ на Стария континент естествено и около тяхното минало има много неизвестни и редица заблуди. Това важи в пълна сила за ранната им история. Ето и най-големите митове, свързани с миналото им, които събрахме в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivan Mihov
Ivan Mihov
24.03.2017 01:22
Думата "славяни" е измислена едва през 1532г от хърватина Винко Прибоевич, раздута от абатът Мавро Орбини и пренесена у нас през 18-ти век от Паисий.
5
15