sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Догоните - ученици на извънземните

Догоните - ученици на извънземните

Догони

Догонското племе Омо е част от народа, избрал саваната за местоживеене след голямото преселение на всички догони. Първоначално те живеели в долината на река Нигер, между Бамако и днешните граници на Мали, Сенегал и Гвинея.

Все още не е уточнено кога догоните са се преселили и какво ги е накарало да променят местоживеенето си.

Известно е само, че преселението е започнало стотици години преди ХІІ век на Новата ера, когато изчезнало голямото царство Мали със своята многовековна, богато развита цивилизация.

В древните предания се разказва, че догоните тогава се наричали манди и умеели да копаят дълбоки до 80 метра кладенци, което научили от "хората-риби", дошли с кораби от звездите.

Тези "същества от звездите" прекарвали деня извън корабите си, а през нощта отивали във водата, до която достигали, прокопавайки дупки в земята.

Сутрин отново излизали на сушата. Тези дупки, които догоните се научили да копаят, са кладенците, изобилстващи в земите им.

Според преданията догоните, които дошли от звездите, били също същества, приличащи на риби. Хора с нисък ръст, големи глави, огромни очи и добре очертани задни части, еднакво добре живеещи и на сушата, и под водата.

Догоните и до днес вярват, че всяко новородено човешко същество още като зародиш в майчината утроба е риба и остава такава до два месеца преди раждането. Как те са могли да знаят за това, което днес се нарича еволюция на човешкия зародиш? ! ...

Доганското село Номсиа се състои от стотина сгради, изградени главно от каменни блокове или от тухли и слама. Тяхната форма привлича вниманието - всички те представляват вертикално поставени правоъгълници, приличащи на ракети.

Догонската къща, наричана тога, съществено се различава от четвъртитите или закръглени колиби на останалите африкански племена.

За идването на извънземните догони свидетелстват както кладенците, така и легендите, преданията и ритуалите на тези племена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
44
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Атанас Димитров Димитров
Атанас Димитров Димитров
05.10.2011 14:01
Племето на догоните живее в държавата Мали, разположена в Западна Африка. Догоните са изградили система от вярвания, съсредоточена върху значението на звездата Сириус, която е според галактическите мерки, наш близък съсед. Разположена на 8.7 светлинни години от нас тя е втората по близост звезда до Слънчевата система. Догоните вярват, че Сириус е придружавана от друга звезда, с невероятно тегло, която е невидима. Те я наричат По Толо - звездата По. Фактически сега вече знаем, че Сириус е двойна/или дори тройна/звездна система, и че ярката звезда Сириус, която виждаме от Земята, има събрат невидим за невъоръжено око, или за нищо друго освен за най-мощните телескопи.
Сега вече е известно, че Сириус Б е звезда от клас Бяло джудже, т.е. се състои от изключително плътна материя, което и позволява въпреки малките и размери, да упражнява огромно гравитационно привличане. Изумително е, че догоните знаят дори периода - около петдесет години - необходим на Сириус Б да направи орбиталната си обиколка около по-голямата звезда.
Догоните също така твърдят, че Сириус е тройна звездна система - има трета звезда, която те наричат "Звезда на жените" и също така обикаля по орбита около Сириус А.
Знанията на Догоните за Сириус Б все още ни озадачават. Факт е, че те имат дори още по-големи познания за Космоса, от тези, които описва в книгата си Темпъл. Освен, че им е известно съществуването на пръстените около Сатурн и основните луни на Юпитер, те също знаят, че Млечният път се движи в спираловидна форма, че Луната ни е напълно безжизнена и, че Земята се върти около оста си. Догоните знаят, че звездите са истински слънца.
Догоните вярват, че техните предци са получили благата на цивилизацията от богове, наричани Номмо - или по-скоро полубогове, защото Номмо са пратеници на бог Амма, който е пристигнал на Земята в "арка" през далечното минало.Номмо се описват като водни духове, които обитават всяко водно пространство, от моретата до най-малките капчици. Догонските рисунки на Номмо ги представят като приличащи на риби същества.
Темпъл твэрди, че в митовете на догоните всъщност са се съхранили спомени за посещението на извънземна раса от анфибии, дошла от планета в системата Сириус, което обяснява и легендата, и иначе необяснимите знания на племето за тази звезда. И Номмо са тези, предполага той, които стоят зад развитието на човешката цивилизация. Темпъл се опитва също така да покаже, че знанията на догоните произхождат от древните цивилизации на Египет и Шумер и че това някога широко разпространено знание за цивилизоващата роля на извънземните от Сириус някак си е било предадено само на това племе.
Възможно е например Номмо да са дошли от друга Звездна система и просто да са разказали на предците ни за системата Сириус, защото нашите прародители са се интересували от нея, като най-ярката звезда в нощното небе. На практика догоните твърдят, че познават добре 14 звездни системи и казват също, че има много други "планети Земя", които са населени. Астрофизиците пък смятат, че звезда от типа на Сириус не би могла да има планети. Според тях напълно невероятно е една звезда да осигурява необходимото съотношение от светлина, топлина и гравитационни сили за поддържането на живот в подобна система.
Ако се вярва на Темпъл, съществуването на Сириус С е установен факт.
Откъс от книгата "Конспирация Старгейт"-Истината за контактите с извънземни и тайните на древен Египет-автори Лин Пикнет и Клайв Принс.
3
0