sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайнствените свойства на божура

Тайнствените свойства на божура

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k464
Тайнствените свойства на божура
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Божурът е едно от най-разпространените у нас растения, което по нищо не отстъпва на царицата на цветята – розата. Отличава се с розово, жълто, кремаво, бяло, лилаво и оранжево обагряне, както и с несравним завладяващ аромат.

Без съмнение това императорско цвете трябва да присъства във всяка една градина, не само заради кичестите си цветове, но и заради някои други тайнствени свойства, за които само малцина знаят.

Смята се, че божурът има способността да скрепява брака, да внася романтика в отношенията. Божур в спалнята пък може да разпали позатихналите страсти и да накара дори дългогодишни партньори да се чувстват като млади влюбени. Ето защо специалистите по окултните въпроси го препоръчват горещо на хора с разклатени семейни взаимоотношения.

Това обаче не е всичко. Смята се още, че божурът дарява дома с хармония, щастие и позитивна енергия. Предпазва от зли очи и магии. Дарява с хубост и ведрина младите девойки и им помага по-лесно да срещнат партньор, който да ги обича, уважава и почита цял живот.

Божурът е и символ на богатството. Мнозина твърдят, че започнеш ли да го отглеждаш веднъж в градината си, благоденствието няма да те подмине. За да се случи това обаче, всеки който стопанисва царственото растение, трябва да се отнася с много внимание и нежност към него. Божурът иска не само слънце и вода, но и обич.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest