Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха»Притчата, която ще ви научи как да забогатеете

Притчата, която ще ви научи как да забогатеете

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
печалба

Плащай първо на себе си е основното правило от книгата Най-богатият човек във Вавилон, която ни казва как да натрупаме състояние дори и ако сме на най-обикновено служба.

Тайната споделя Аркад – син на скромен търговец, който смятал, че няма никакъв шанс да забогатее. Именно той обаче е станал най-богатият човек във Вавилон, след като послушал съвета на своя близък приятел Алгамиш.

Веднъж група приятели помолили Аркад да им сподели метода, чрез който е натрупал огромното си състояние, и той им предал точно думите на Алгамиш – Плащай първо на себе си.

Аркад споделил, че тайната на забогатяването му се крие в постоянството, с което пестял. Той не харчел повече от необходимото и се се стараел да пести поне 10% от това, което е спечелил през месеца.

Част от това, което изкарвам, мога да го задържа за себе си. Кажете си това на сутринта, когато станете. Кажете си го вечер. Кажете го през нощта. Казвайте го всеки час и всеки ден. Казвайте си го непрекъснато, докато тези думи не се изпишат като огън на небето, бил съветът на вавилонеца.

Пестене на пари

Може сумата да не е точно 10%, защото важното е да отделяте конкретни пари от месечното си възнаграджение, а не да го харчите до последно. Когато спестяванията се увеличат, ще сте още по-мотивирани.

Важно е също и да решите в какво да инвестирате тези спестявания. Събираните на пари не бива да ви се превръща в навик без конкретна цел, а те трябва да се предназначени за ваша мечта, която да умножи спестеното.

Инвестирайте внимателно и умно, за да накарате парите да работят за вас, а не вие да работите за пари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest