Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Древен Египет»Невероятни палави факти от Древен Египет

Невероятни палави факти от Древен Египет

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983368
Древен Египет

Древен Египет продължава да ни удивлява с невероятните си традиции и обичаи и до днес. Многовековната държава, разположена в Североизточна Африка по долното течение на река Нил, е имала едни от най-интересните секс обичаи. Вижте какви са те:

Хората в Древен Египет са правили най-много секс през лятото, в месеците юли и август. Това ставало причина най-много бебета да се раждат през пролетта и лятото. 20% от хората в държавата празнували рожден ден през март и април.

Констатацията е твърде интересна. При останалите средиземноморски култури не само в древността, а и до днес, през летните месеци много малко хора се отдават на интимности заради голямата жега. При останалите народи топлото време намалявало либидото и качеството на спермата, докато при египтяните явно е било обратното.

В Древен Египет да си разкрепостен било напълно нормално. Никой не си и помислял да забранява хомосексуалността и кръвосмешението. В кралските семейства интимностите и дори сватбите между близки роднини дори били крайно силно застъпени. Целта била да се запази чистата кръв в династията.

Контрацепцията в Египет е съществувала, но не е била особено ефективна. Едно от най-често използваните средства била странна смес от сода, мед и смолисти вещества. С нея били мазани жените и женските животни, за да се предотврати тяхното размножаване. Най-често със сместа са мазани крокодилите.

Презервативът също е съществувал в древната държава. Той обаче служил повече като украса за мъжа. Тогавашните презервативи били изработвани по специална технология от червата на животните. Някои от тях били украсени със скъпоценни камъни.

Египтяните са първите, които отстранявали космите на гениталиите си. Това не било толкова от естетична гледна точка, колкото като начин за борба срещу насекомите.

Египтяни

Проституцията се осъществявала само и единствено в храмовете. Труженичките били възприемани като пратеници на боговете и дори жрици.

При погребенията в Древен Египет заедно с тялото били поставяни като дар изкуствени членове и гърди. Това осигурявало на покойника сексуални удоволствия в задгробния живот.

Първите хора, приели християнството в Египет, се въздържали от интимности в сряда, петък, събота и неделя.

Мъжете в Древен Египет имали прави на няколко жени. Те пък били омъжвани много рано, на около 14 години. Най-голямата гордост за един мъж били многото деца. Това се приемало като символ на неговата мъжественост.

Всяко момче в държавата било обрязвано на възраст от 13-14 години. Това се налагало от хигиенни навици заради прекалено топлия египетски климат.

Въпреки свободните отношения прелюбодейците били наказвани жестоко. Неомъжените жени пък се ползвали с много повече свободи, отколкото омъжените.

За да повишат потентността си, древните похапвали половите органи на животните.

Освен за храна, те ги използвали и в козметиката си. Марулята била определяна като древната Виагра, а репичката била най-силният афродизиак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest