Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Факти за характера»Какви са по характер именниците Антон и Антония

Какви са по характер именниците Антон и Антония

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k878
Именниците Антон и Антония
Снимка: 5688709/pixabay.com

Мъжете, които са кръстени Антон (и на 17 януари празнуват имен ден), по прищявка на съдбата винаги приличат по характер на майка си, но издигат за идол баща си. Жените с име Антония пък още от деца обичат да командорят. Енергията на името винаги се отразява върху живота и характера на даден човек.

Антоновден в народния календар се празнува за предпазване от болести, защото според легендите Свети Антоний е покровител на чумата и всички болести.

Името Антон произхожда от римското име Антоний и значи безценен, неоценим, който няма цена. Другото му значение е който влиза в бой.

Какъв е мъжът Антон

Какви са по характер именниците Антон и Антония

Антон е очарователно момченце, което привлича околните като магнит. Това свое въздействие върху другите той запазва през целия си живот. По характер Антон прилича на майка си, но идол за него е баща му.

Към родителите си се отнася с особено уважение и любов. В училище не изпъква с отлични оценки, но обича книгите и ги чете с огромно удоволствие. Най-често Антон избира интелектуални професии.

По отношение на жените Антон е импулсивен - чувствата вземат връх пред разума. Любовните му отношения с представителките на нежния пол могат да се определят като "влакче в увеселителен парк". Но когато встъпи в брак Антон е най-верният съпруг.

Може да има здравословни проблеми с бъбреците и очите, но по природа е жилав и дълго може да не се умори. За да възстанови силите си, има нужда само от чист въздух и нормален сън. След четиресет години Антон постига хармония в живота си.

Каква е жената Антония

Жена Антония

Ако Антон е кротък и харизматичен, жената Антония обича да командва. Като момиченце Антония проявява склонност да ръководи. Харесва ѝ да бъде възпитател на по-малките от нея и те с удоволстие ѝ се подчиняват. Тя е добра, великодушна и прощаваща пакостите на своите "подчинени".

У дома Антония е първа помощница на мама. Тя се грижи за по-малките си братя или сестри, способна е да им приготви вкусен обяд, да подреди къщата след лудориите им, да отиде да напазарува в магазина вместо мама.

Учението ѝ се отдава, защото е отговорна, упорита и заляга сериозно над учебниците. Професиите, към които се насочва са учителка, лекарка и дипломат. Има добри управленски умения, но ако ръководи много хора, несъзнателно проявява деспотичните черти на характера си.

Антония винаги е обкръжена от много ухажори и в отношенията си с тях е безгрижна и никога не се чувства длъжна да е вярна на никой от тях. Когато встъпи в брак обаче, Антония се превръща в образцова съпруга, която е верен пазител на семейното огнище.

Тя впряга всичките си сили и мисли, за да постигне благоденствие на семейството си. Тъй като е отзивчива и добра Антония винаги е обкръжена от много приятелки.

Здравето ѝ обаче е доста крехко, тя трябва да се храни балансирано, да не "краде" от съня си и да не пренебрегва дневните разходки на чист въздух.

Още за името Антон и името Антония.

Вижте и как у нас честваме Антоновден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest