sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Цитрин: Камъкът на късмета

Цитрин: Камъкът на късмета

Цитрин
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

В благородните камъни се крие сила. Един от най-интересните камъни е цитринът. Името му идва от френското citron, което означава лимон. На цитрина му е дадено това име поради характерния му жълт цвят. Слънчевите багри на цитрина, комбинирани с многобройните му ползи, го правят предпочитан материал за изработка на украшения, които да се ползват ежедневно.

За по-голям ефект на цитрина е хубаво той да се комбинира със сребро. Най-силно влияние камъкът има върху хората със зодии Дева и Близнаци. Смята се, че той придава увереност на хората, които са родени под двата зодиакални знака. Тази увереност в продължение на времето постепенно се превръща в решителност, която е полезна за кариерното развитие на Девите и Близнаците.

Цитринът не само е много красив, но и притежава лечебна сила. Дълготрайното носене на бижута с благородния камък повишава зрението и лекува болести на щитовидната железа. Той има антиоксидантен ефект, като успешно пречиства натрупалите се отрови в организма. Специално подобно влияние указва върху храносмилателната и ендокринната система.

Цитринът има и мощен антистрес ефект. Той успешно успокоява собствениците си, като им помага да се справят с тежкото ежедневие. Красивият камък помага още при язви и е чудесно средство за постигане на детоксикация на всички органи.

Камък Цитрин

Важно е цитринът да се носи постоянно. По този начин собствениците му ще свикнат с него и ще го приемат като част от себе си, което би могло да им бъде от полза в бъдеще.

Цитринът е на почит от дълбока древност. В миналото благородниците в древен Египет и Месопотамия са го носили като средство за предпазване от змийска отрова. Предците ни са вярвали, че това е камъкът на късмета. В Елада всеки търговец се е смятал задължен да има украшение от цитрин, за да му върви в бизнеса. Смятало се, че камъкът насърчава изобилието, което е пряко обвързано с успеха на един човек.

Експерти препоръчват носенето на цитрин за всеки, който се занимава с бизнес или смята да се занимава в бъдеще, защото камъкът разсейва негативната енергия около себе си и насърчава успеха, докато същевременно не се нуждае от почистване или презареждане, както е необходимо при останалите благородни камъни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest