sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Учен: Шизофрениците са обладани от демони!

Учен: Шизофрениците са обладани от демони!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983527
Шизофреници
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Съществуването на демони е нещо много спорно. Според турски учен обаче шизофрениците са хора, които са обладани именно от тези тайнствени същества.

Изследователят Кемал Ирмак е посветил последните няколко години от живота си на това да докаже, че в телата на шизофрениците са се вселили демони. Резултатите му са на път да потвърдят тази теория.

Ирмак излага резултатите от своята работа Шизофрения или обладаване в немско издание. В началото, подобно на всяка научна статия, той описва различните симптоми и проявления на шизофренията, които разрушават личността, както и съвременните методи, които се използват за лечение.

В продължението на статията обаче турският специалист изказва твърде странни за сериозната наука твърдения. Според него единственият подход да се справим с проблема с халюцинациите при шизофренията, е съществуването на демоните да бъде официално признато.

Разбира се подобен преход от науката към мистиката безспорно бива приет от научната общественост с насмешка и огромна доза скептицизъм.

Въпреки това авторът пояснява, че според религията на народа му демоните са реални същества, които населяват паралелен на нашия свят. Те много приличат на хората и притежават силно развит разум. Продължителността на живота им е по-дълга от човешката, но и те като нас се женят, имат деца и в крайна сметка – умират.

За разлика от нас обаче, демоните могат да летят, както и да стават невидими за очите ни. Освен това най-често използват способността да се вселяват в човека и да подчиняват тялото и ума му на волята си. Те правят това от векове, категоричен е Ирмак.

Демони

Според изследователя има граница между шизофренията и обладаването, но съществуват общи черти между клиничните симптоми и това са делириум и халюцинации. Слухови халюцинации пък могат да се получат следствие на обладаване от повече от един демон едновременно.

Според Ирмак е крайно време професионалните лекари да разгледат възможността от обладаване от демони за откриване на лечение на шизофренията. За справяне със състоянието той предлага използването на религиозни целители, които да изгонят злите демони от тялото на обладания. Това става, като бъдат повикани добри демони, които да се справят с тях.

След статията главният редактор на Journal of Religion and Health е уточнил, че публикува статията с надеждата да породи дискусии, но в никакъв случай не подкрепя твърденията на Кемал Ирмак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest