sanovnik.bg»Статии»Сънища»Какво означава да сънуваш любими мъртъвци

Какво означава да сънуваш любими мъртъвци

Нина НордНина Норд
Джедай
788554
Сън

Любимите мъртъвци, които сънува човек, издават смущения в нервната система.

Обикновено подобни сънища означават, че човекът изпитва чувство за вина за смъртта на покойника, а също така и че обичта към починалия е била наистина голяма.

Колкото е по-чиста съвестта на сънуващия спрямо покойника, толкова по-рядко ще го сънува, смятат френски психолози.

Но ако същият този човек все още е останал социално, материално или емоционално зависим от мъртвия, образът му ще преследва дълго спящия.

Понякога пък се случва хората да виждат любимите си мъртъвци насън в момент, когато са в много тежко положение.

Този зов за помощ, произхождащ от дълбочините на подсъзнанието, е знак, че сънуващият е в състояние на абсолютна безизходица и не вижда начин да се измъкне от неприятната ситуация.

Този, който сънува постоянно кошмари с близък починал човек, в които той го преследва, изпитва чувство за вина пред мъртвия, която обаче не желае да си признае дори пред самия себе си.

Този неизплатен дълг кара мъртвия да се явява във все по-ужасяващи образи.

Понякога мъртвите съобщават на човек ценна информация в съня му, която той на практика няма как и откъде да е научил.

Това винаги кара хората да се замислят, че отвъдното наистина съществува и че контактът на мъртвите с живите и възможен. Защото често се случва предупрежденията на мъртвите да се окажат истина в реалния живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
46
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Деси
Деси
13.07.2014 08:00
Олеле!...Аз нито сънувам,нито си имам любими мъртъвци!
1
0
Chrisa
Chrisa
07.04.2014 20:21
А ако нямаш любими мъртъвци? И ако в съня ти идват други чужди мъртавци?
0
0
Bi
Bi
07.04.2014 00:48
Аз доста често сънувам най-добрия си приятел, който почина преди около 4-5 месеца.. и винаги в сънищата ми той е все така усмихнат, и мечтите ми в съня ми ги сбъдва .. и самият той ми каза 1 седмица след като си отиде, да не плачем за него, защото той е много добре горе.. а и почти винаги го сънувам в един много красив парк, където е много светло, пече слънце, пеят птички,подухва лек приятен ветрец , а ние седдим на една пейка и той ме гуши и си говорим..
4
0
Phyllis Kitsune
Phyllis Kitsune
15.12.2013 04:56
Хм.. аз си нямам любими мъртъвци. Всички харесвам еднакво,стига да са добри и почтени мъртъвци.
0
3
Мони
Мони
13.09.2012 11:39
Здравейте, преди 2 години и половина почина дядо ми, след година помина неговата майка-прабаба ми. От ок. седмица през дени ги сънувам. С дядо винаги си приказваме в съня ми той е усмихнат както беше преди да почине, баба същя я сънувам така. Тази нощ имах странен сън, баба бебе с облечена, но беше само кокали, след това се появи като по млада и ме вдигна от стола в нейната стая и ме прехвърли на леглото. Често сънувам такива сънища с тях. Именно тях ги обичах и още ги обичам силно, те бяха готови на всичко замен. Любовта ми към тях е наравна с тази към родителите ми. Когато разбрах, че дядо е починал бях съсипана, така стана и когато разбрах за смъртта на баба ми. Нямам идея как да тълкувам тези сънища.
0
0
кати
кати
01.03.2012 09:56
Ззравейте веднъж сънувах дядо ми толкова реално че се събудих изплашена сънувах как се заканва със пръст и след това изчезна след това сънувах как една змия ме хапе.След по-малко от няколко дена преживях лично тежко разочарование и смятам че те се свързват с нас.
0
1
***********
***********
10.08.2011 10:38
Преди моя дядо да почине(лека му пръст) последните два месеца се съдрах да сънувам всяка вечер сватби, бебета, щастливи церемонии по всякакви годежи и женитби, бременни жени с дълги бели рокли, държащи бебета. Знаех много добре какво означава, но все пак се надявах всичко това да е измишльотина. Но когато чувах всяка вечери кукумявките на комина, отново сънувах как се женя и раждам дете и когато два месеца по-късно ми казаха, че дядо ми е починал, разбрах, че не са никакви измишльотини.
2
1
Богдана
Богдана
03.08.2011 14:02
Майка ми почина преди 12 г. Сънувала сьм я много пьти и всеки пьт бях щастлива, че е до мен и я виждам отново. Липсва ми и винаги ще е така.
10
0