Сънищата във факти

Нина НордНина Норд
Джедай
760562
Сън

Сънищата вълнуват хората в продължение на хиляди години, и тайната им не може да бъде разгадана докрай от никого. Една от мистериите е, че дори слепите хора сънуват. Това, разбира се, важи само за хората, изгубили зрението си на по-късен етап от живота си. Тези, които са се родили слепи, сънуват звукови и ароматни сънища.

Човек забравя около 90 процента от сънищата си, това е доказано. Представете си колко интересни неща изчезват от паметта ни, при положение че понякога ни се случва да изживеем прекрасни моменти насън.

Всички виждат сънища, но някои хора имат нещастието да не помнят нито един от сънищата си. Такива хора са убедени, че просто не сънуват. Без да знаят, че именно сънищата са профилактика на нервния срив. Те помагат на нервната ни система да работи добре. Който редовно не спи и съответно не сънува, става агресивен.

Насън виждаме хора, които сме видели някога. Може да не ви се вярва, но много рядко се случва някой да сънува някого и да го срещне за пръв път през живота си след време. Обикновено в сънищата ни присъстват персонажи, с които сме общували преди много години, и поради този факт ни се струват непознати хора.

Сънуване

Около 12 на сто от хората сънуват в черно и бяло. Никой от учените не може да разбере на какво се дължи този феномен, но той съществува. Ако човек се научи правилно да тълкува сънищата си, че разбере какво решение трябва да вземе в критична за него ситуация.

Интересен е и фактът, че хората, които са престанали да пушат, виждат много по-емоционални сънища в сравнение с пушачите и с тези, които никога не са пушили.

Тялото на човек е почти парализирано, когато спи. Това е факт, защото мозъкът ни се опитва да изключи центровете за двигателна активност. Майката на природата го е измислила така, за да не навредим сами на себе си, докато спим.

И още нещо, което е доста съществено – когато хъркаме, изобщо не сънуваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
dandan
dandan
26.03.2014 22:28
Леле какви психари пишат тук! Всеки сънува, просто тълкувайте, ако помните!!!
0
0
Terran
Terran
29.01.2012 17:25
@Мариян Петков: Може би сънят ти предказва нещо. Явно ти не си човек. Ти си някакво уникално същество. Това е мега изродско! Може и да си безсмъртен!!! Мисля, че трябва да отидеш на лекар, но се съмнявам, че ще могат да ти кажат какво си ти. Даже като пиша, рискувам много, защото вероятно можеш и да ми видиш образа, който буквите ми изграждат като се подреждат в главата ти!
2
3
божия сянка
божия сянка
25.03.2014 19:50
О, не! Той ни разкри... дойде краят ни приятел... но рискът бе за него! Слава му на сънищата!
0
0
прото
прото
16.11.2011 22:10
Чрез сънищата мозъкът обмисля деня и минали събития. Вчера например сънувах, че нападаме центъра на Бургас и там имаше говорещи динозаври, а аз бях със специална броня и 50 калиброва къртечница без патрони. Един път да имам свястно оръжие в съня си и то да няма патрони.
4
0
marian petkov
marian petkov
01.05.2011 11:32
Аз сънувам интересни неща и повечето си ги спомням. На какво се дължи това, може ли някой да ми каже ? Какво става в главата ми ? Ще съм благодарен, ако някой ми помогне.
0
0
божия светлина
божия светлина
25.03.2014 19:49
Може би не си от тази планета... ти може би си нещо като Айнщайн! Ти си страхотен, Боже мой! Прости за нищожното съществуване на простия люде и благослови тези като тебе!
1
2
Илияна
Илияна
31.01.2014 00:17
Вие може да мислите,че помните,но всъщност помните една малка част от съня.Разбира се,че тези 10% ги има все пак,но е различно,днес може да не помните нищо,но пък утре сте успели да запаметите една част от емоциите си докато спите,не е нищо тревожно,не се притеснявайте
0
0