sanovnik.bg»Статии»Сънища»Здрав Сън»Как да заспя бързо?

Как да заспя бързо?

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Сън

Съвременният човек, особено жителят на големия град често среща трудности със заспиването. След дългия и напрегнат ден сънят не идва, въпреки че тялото е изтощено и човек усеща, че всеки момент ще заспи, но сънят не идва. Има методи, с които лесно можете да заспите.

Най-лесно ще заспите, ако легнете на дясната си страна с леко присвити в коленете крака. Така мускулите на тялото се отпускат и сърцето работи без затруднения, което осигурява на тялото възможност много по-лесно да заспи.

Леглото ви не трябва да е нито прекалено меко, нито прекалено твърдо. Не използвайте чаршафи и одеяла в агресивни цветове като ярко червено или сигнално жълто. Лесно ще заспите в спално бельо в бели, светлосини или розови цветове. По-лесно ще заспите, ако пижамата ви е направена от памук.

Проветрете спалнята един час преди лягане и ще заспите много по-бързо. Не се хранете обилно преди лягане и не го правете късно. Трябва да има поне два часа между последното ви хранене и лягането за сън. Но не е добре и да си лягате на празен стомах, защото ще ви измъчва желанието да станете и да отворите хладилника.

Емоционалното напрежение може да се намали с чай от мента или маточина. Възглавниците, които са пълни с цветове от хмел, успокояват нервната система и ще ви е много по-лесно да се унесете в сън, ако вдъхвате този аромат.

Ако не можете да заспите и се въртите в леглото, приложете метода на специалните служби. Легнете по гръб, затворете очи и се опитайте да отпуснете мускулите на тялото си. Ръцете ви трябва да лежат покрай тялото с дланите нагоре. Затворете очи и със спуснати клепачи завъртете очните си ябълки нагоре. Така ще заспите много бързо.

Безсъние

Ако се опитвате да заспите, но не можете да постигнете успех, станете, напълнете ваната с топла вода, с температура не по-висока от 37 градуса. Добавете към водата във ваната топъл чай от липа и влезте във водата за 10 минути. Водата трябва да стига под гърдите ви.

Може да се приспите с книга, но тя не трябва да е прекалено интересна, за да не развихри въображението ви и да ви кара да будувате цяла нощ, за да разберете как свършва. Друг метод за лесно заспиване е гледането на пламъка на горяща свещ. Запалете свещ и гледайте пламъка ѝ. Ще усетите как се успокоявате и ви се доспива. Загасете свещта и затворете очи.

Лесно ще заспите, ако с отворени очи бързо местите погледа си от един предмет на друг. След няколко минути клепачите ви ще натежат и няма да усетите как ще заспите. Можете да опитате да мислите за нещо приятно, докато лежите със затворени очи, а лампата е изключена. Дайте воля на въображението си и ще заспите бързо, а на сутринта ще се събудите с усмивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена
Албена
21.02.2022 21:26
Интересна информация :) Да си призная нямам такъв проблем, но моята приятелка се измъчва от безсъние!
0
0
Сънливец
Сънливец
25.11.2015 14:35
Аз знам един безотказен метод - 4+7+8. Започваш да вдишваш през носа и броиш 4 секунди. След това задържаш дъха за 7 секунди, след което издишваш през устата за 8 секунди. След петото вдишване най-късно си отсмръцкал.
7
1